Anlık Bildirim

Via Intel platformunda yeni kozlarını sürdü - PT serisi

Sorunlu anakart çipseti imajından büyük oranda kurtulan Via, gerek AMD gerekse Intel tabanlı sistemler için ürettiği çipsetler ile piyasada artık söz sahibi. Zaten Via' da " pazarın farklı bölümlerine çözüm üreten bir profilimiz var " diyerek bu konudaki düşüncelerini sağlamlaştırıyor. Via' nın anlaşmalı olduğu en büyük anakart üreticileri Asus, Abit, Chaintech, Biostar, DFI, ECS, EPoX, Gigabyte, Jetway, Soltek, MSI ve diğerleri Via' nın PT çipsetini taşıyan anakartlarını üreteceklerini duyurdular. Yeni PT serisi çipsetler Intel platformu için ve PT880 Pro, PT894 ve PT894 Pro olmak üzere 3 farklı model ile geliyor

Via' nın PT çipsetleri 1066MHz FSB' ye tam destek veriyor, hem AGP hemde PCIe slotuna aynı anda hükmedebilen çipsetler, ekran kartına göre anakart yada anakarta göre ekran kartı ironisinin yaşandığı geçiş döneminde bu sorunları yok ediyor. DDR2 ram fiyatlarının 2006 yılına kadar DDR seviyesine düşmeyeceği görüşünde olan Via, yine son kullanıcıyı ekstra masraftan kurtararak StepUp teknolojisi ile aynı anda DDR ve DDR2 belleklerin ikisine birden destek veriyor. Sonuçta düşük zamanlamalara sahip DDR' a karşı fazla bir performans artısı olmayan DDR2 ' ye geçmek için çok geçerli bir sebep hala yok. Via' dan önce Sis' te çipsetlerinde bu özelliği sunuyordu. Sata kontrolcüsünü de geliştiren Via, bant denişliğini 3GB' a çıkarmış ve port başına 60 adet diske kadar destek veriyor. Ayrıca çipsetin içine gömülü tamamen doğal sata kontrolcüsü, DriveStation V-RAID teknolojisi ile RAID 0, RAID 1, RAID 0 + 1, RAID 5 modlarına ek olarak Jbod, Raid Morphing,ve Disk Alert gibi özellikler de sunuyor. 3 adet disk kullanılarak güvenlik ve performansın birarada sunulduğu RAID 0+1' i mümkün kılan RAID 5' i çipsette gömülü sata kontrolcüsü olarak ilk defa Via' nın yeni PT serisi destekliyor. Tümleşik ses kartını da oldukça geliştiren Via, 24 bit ses çözebilen ve 7.1 kanal ses desteğine sahip yeni ses çözümüne QSound adını vermiş. Ayrıca çift PCIe ekran kartı kullanılarak, 3-4 monitörlü görüntü sistemleri oluştrurabileceğiniz DualGFX Express teknolojisi, 3 çipset içinde en gelişmişi olan PT894 Pro tarafından destekleniyor.

Via Intel platformunda yeni kozlarını sürdü  -  PT serisi

Üç farklı çipset birbirinden bir kaç özellik ile ayrılıyorlar. PT880Pro giriş seviyesi çözüm ve en basit çipset. Via' ya göre Intel' in 865 ve 875 çipsetlerinin yerini alacak. 1066MHz FSB, StepUp, ve AGP ile PCIe kartın aynı anda kullanılmasını sağlayan Flex Express mimarisini destekliyor. PT894, yapı olarak PT880 ile tamamen aynı. Tek fark AGP ve PCIe portu yerine bulunan tek PCIe slotu. Via, PT894' ün Intel' in 815 serisinin yerini almasını bekliyor. PT894 Pro ise serinin en güçlü üyesi ve maksimum performansı hedefliyor. Çift PCIe slotu bulunan çipsette güney köprüsüne bağlanan Peg portları 16X genişliği senkron şekilde paylaşıyolar. DualGFX Express' e sahip olan PT894 Pro, Intel platformu için SLI (çift PCIe ekran kartı) sistemlerin kullanılabileceği ilk çipset Via' dan gelmiş oluyor.

Via yeni PT serisi çipsetleri ile çok güzel bir iş çıkarmış. Özelikle Raid5, Agp ve PCIe'yi aynı anda çalıştırabilme, DDR ve DDR2' yi aynı anda destekleme gibi özgün ve yenilikçi özellikleri bulunduran çipsetler çok ses getireceğe benziyor. Fakat SLI ile çift ekran kartı teknolojisini kullanacak kitle olan ileri seviye oyuncuların, Intel Pentium4 işlemciler yerine tercih ettiği, özellikle 3 boyutlu uygulamalarda önde olan 64-Bit' lik AMD K8 platformuna destek verecek bir çipset ( nForce 4 gibi ) çok daha dikkat çekici olacaktır. Zira Via' da, Dual PCIe destekli K8 platformu çipseti K8T890 Pro' yu üreteceğini duyurmuş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim