Anlık Bildirim

Via'dan gecelecek olan Athlon chipsetleri

Via yakın zamanda çok daha ağız sulandırıcı chipsetlerini piyasaya sunacak. Bu chipsetler hem Athlon XP'ye hemde Athlon 64'e büyük himzet verecekler.

İlk önce Athlon XP için olan yakın zamanda duyurulacak olan ve en önemli özelliği 400 Mhz FSB'i olacak olan KT600 gözükmekte. Bu chipseti entegre UniChrome GFX ekran kartı olan önceki chipset ile benzer özelliklere sahip KM400A takip edecek. Entegre olan model yılın üçüncü çeyreğinden itibaren piyasada olabilir. Bu chipsetler VT 8237 güney köprüsünü kullanacak bu güney köprüsü 2 Serial ATA ve 20-bit çözünürlüğe sahip 6.1 ses sistemini içerecek.

Athlon 64 için K8T400M ve K8M400 chipsetleri piyasaya sunulacak ikinci chipset 64 Mb ram'li Unichrome 2GFX entegre grafik chipsetini içerecek. Bu Athlon chipsetleri ile VT 8239 (yılın üçüncü çeyreğinde) güney köprüsü devreye girecek ve normal 2 ide portu ile 4 HDD, eklenecek olan 4 serial ata portu ile yine 4 HDD desteklenebilecek. Daha gelişmiş bir ses sistemi ise eksik olmayacak. Tüm bu serial ata portları RAID 0,1 ve 0+1 destekli olacak.

Son olarak ise yılın son çeyreğinde yine Athlon 64 için olan Pci Express destekli "K8 PCIE" chipseti piyasada olacak. Tam olarak adı 16+4 PCI-Express olacak. Zira 16X yani Agp 8X'in iki katı olmasından gelirken. Bazı durumlarda 4 Gb/sn olan hız +4 Gb/sn eklenerek 8 Gb/sn'ye ye kadar kullanılabilecek. Bu yüksek iletişim standartı en çok grafik kartları için ve aynı zamanda yüksek veri yolu genişliği isteyen özel kartlar içinde kullanılacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim