Anlık Bildirim

Via'nın Athlon XP için olan Dual-DDR'lı VT KT880 çipseti incelemesi

Via'da sonunda Amd'nin geçen senelerki bir numara olan işlemcisi için Dual DDR (Via'ca adı DualStream64™) özelliği taşıyan bir çipset çıkartmayı başardı. Gerçi Amd'nin kısıtlı işlemci veri yolu genişliği yüzünden ekstra 64-bit genişliğindeki yol heba olsada performans açısından minik katkılarda bulunarak öne geçmesini sağlayabiliyor. Ama Via'nın bu sefer testlerde çok az farklarla bazı yerlerde daha başarılı olmasındaki neden daha optimize bir ram kontrolcüsü içermesi.

Tabii çoğu yerde çipsetler birbirleri ile berabere kalmışlar denilebilir ama Via'nın KT-600'den çok daha başarılı bir çipset üretip, Nvidia'nın N-Force 2'si ile aynı klasmana çıkabilmesi gerçekten dikkate değer. En azından firma artık eskisi gibi 20-30$ eksiğine satılan anakartlarda olmak zorunda olmayacağından çip fiyatlarınıda eş değer hatta üstte bile tutabilecek buda daha ölmeyen Amd Athlon XP pazarından ciddi kar anlamına geliyor.

Hatta çipsetin performans dışında getirdiği özellikler onu en pahalılar arasına bile yerleştirebilecek düzeyde. Mesela 24-bit ses çözünürlüğüne sahip 7.1 destekli Envy24PT olarakda anılan Vinly Ses çözümü, Gigabit Ethernet eklentisi ve güney köprüsüne eklenmiş Raid destekli Sata portları ve ilerde yeni güney köprüsü VT8251 ile eklenecek 1x PCI Express ve toplam 4 Sata portu. Birde SATAlite™ portu ile bugünden ekstra iki Sata portu daha ilave edip bunları öncekiler ile ortaklaşa Raid sistemleri içinde kullanabiliyorsunuz.

Via'nın Athlon XP için olan Dual-DDR'lı VT KT880 çipseti incelemesi

Çipsetin belkide en önemli artısı sabit disk performansının yüksek olması nedeniyle Babco SYSMark 2004 testlerinde rakibine büyük fark atması. Buda bir çok kişi için işlemci performansının pek fark etmediği çipsetlerdeki yegane fark ettirici faktör.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim