Anlık Bildirim

Via'nın Mobil İşlemcisi, 800 Mhz'e Çıkışı ve 0.13 Micron'luk Ezra

Via Computex 2001 fuarında bir çok duyuru ve gösteri yaptı. Bunlardan biri 800 Mhz'lik işlemcisinin duyurusunu yapması bu işlemci hem masa üstü sistemler hemde notebook için hazır ve satışı bekler durumda. Fiyatlandırma konusunda bir bilgi yok.

Via notebook pazarınada işlemcisi ile böylece girmiş oldu. Yeni notebook pazarı Via'nın yeni şekilde paketlenmiş işlemcileride sunmasına neden oldu. Bu tüm peketlemeler PGA, micro PGA, ve EBGA.

Birde Via'nın enerji koruma modeli olacak bunun adı LongHaul™ bu teknoloji aynı AMD'nin PowerNow!, Intel'in ise SpeedStep teknolojisi gibi çalışıyor yani işlemci hızını düşürürken beraberinde voltajı ve çektiği watt miktarını düşürüyor bu sayede pil ömrü %25 miktarında uzatılıyor. Tam detaylar bilinmesede şimdilik bu kadar biliniyor.

Ezra adıyla bilinen 0.13 micron'luk işlemcininde tanıtımı yapıldı ama bu yılın 3. Çeyreğinden önce satışa sunulması beklenmiyor. Bu işlemcinin özellikleri selefleri ile aynı sadece 0.13 micron ile 800 Mhz üstüne çıkması sağlanacak, 1 Ghz'e ulaşması tahmin ediliyor.

Via son olarak çok önemli olan bir demo yaptı. Pentium 4 işlemcisi için üretilecek olan Via P4X266 anakart chipseti. Basın toplantısında çalışan bir örneğini göstermekle kalmayıp birde Intel'in 850 chipsetine karşıda bir test yaptı. Via P4X266 ,I-850'nin 3Dmark 2001'de 100 puana yakın önünde bitirdi. Bu daha geliştirme aşamasında bir chipset için harika sonuçlar. Unutmadan Via P4X266 PC-2100 DDR-SDRAM kullanıyordu. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim