Anlık Bildirim

Western Digital Caviar WD800JB İncelemesi

Western Digital sonunda 40 gb/plaka yoğunluğunda, 7200 devir/dk'da ve bunlardan hepsinden önemlisi 8 Mb ön belleği olan 80 Gb boyutundaki modelini geçenlerde piyasaya sürdü. Storagereview ise bu modeli klasik testlerine tabii tuttu.

Testlerde yeni model abisi üç plakaya sahip 120Gb modelinin hemen arkasında ikinci sırada yer alıyor ve diğer tüm rakiplerine fark atıyor. Öyleki aynı klasta sayılacak 80Gb'lı modellerle arasındaki performans farkı %30'ları buluyor.

Büyük ön bellek aslında SCSI sürücülerde şimdiye kadar kullanılan bir öğeydi. Zaten oldukça boyutları büyüyen yeni nesil harddisklerde önebellek miktarının arttırılması oldukça normal birşey. Beklenmeyen bunun Western Digital'in yapmasıydı. Dikkat etmeniz gereken şeylerden biride 8 Mb'ın avantajının sadece gerçek hayatta ortaya çıkması buda Storage Review'nun yaptığı bazı testlerde görülüyor.

Diğer disklere attığı bu farka rağmen fiyat farkı çok fazla değil. Western Digital 8 Mb ön bellek farkını 20$ gibi belirlemiş. Sisteminizdeki en yavaş ve en çok kullandığınız aygıtlardan biri olan HDD için oldukça düşük bir fiyat. Mutlaka alınması gereken bir ürün. Üzücü olan 60 Gb ve 40 Gb Western Digital'larda böyle özgün bir önbellek miktarının olmayışı. Onun için 60 Gb civarı düşünüyorsanız şimdiden biraz daha para ayarlayıp bu harddisk'i alın derim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim