Anlık Bildirim

Xbox fiyatı 149$'a düşüyor, Sony Playstation 2 fiyatını ise düşürmesi şimdilik

Microsoft dev rakibi karşısında biraz daha avantaj elde edebilmek için fiyatını biraz daha geriye çekmiş durumda. Sony ise rakibinin fiyatını geri çekmesinin satışlarını çok etkilemiyeceği düşüncesinde ve sırf rekabet için en önemli gelir kaynağını 14 Nisan yıl sonu bütçesini tutturabilmek için düşürmek niyetinde değil.

Microsoft böylece 2001 yılının kasımında 299$'dan piyasaya sürdüğü oyun makinesini sonunda 3 sene sonra yarı fiyatına kadar düşürdü. Çıktığından sonra satışlarından memnun olmayan firma mayıs 2002'de 199$'a yine mayıs 2003'de 179$'a ve şimdide nisan 2004'de 149$'a kadar düşürdü.

Bildiğiniz gibi çok pahalıya üretilen Xbox'ların her satışından firma zarar elde etmekte ama makina için satılan her oyundan lisans hakkı (%20-25) ile zararını telafi edip kara geçmekte. Artık Xbox'ın esas rakibi olarak kabul edilen Nintendo GameCube ise geçen yılın eylül ayından beri 99$'dan satılmakta.

Sony rakibinden sadece 1 yıl önce daha düşük kapasiteli bir ürün çıkarmasına rağmen geriye doğru PS1 ile uyumluluğu ve oyun firmalarının yoğun desteği sayesinde dünya çapında şimdiye kadar 70 milyon adet konsol satmayı başardı. Pazar liderini Gamecube 15 milyon, Xbox ise 13.7 milyon satış rakamları ile takip etmekte.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim