Anlık Bildirim

Xbox Kasım'da Online Oluyor

Oyun dünyasının en önemli pazarı olan konsollarda kablolu yada dsl aracılığı ile oyun herzaman bir istenen bir gerçekliğini koruyordu. Hatta Pc'ler bu zamana kadar broodband bağlantısı ile oyun severlere multiplayer'ın müthiş zevkini tattrırken konsollarda şimdiye kadar Dreamcast sadece modem ile çevirmeli bağlantı ile oyun şansı sunuyordu.

Xbox'ın Online Başlangıç Kiti 50$'dan satılacak. Kite ses alımı veriminden sorumulu mikrofon kulaklık seti, bir yıllık Xbox Live Servise üyelik ve bütün bunların yapılmasını sağlayan yazılım dahil olacak. Başlangıçta sadece 6 oyun olacak ki bunların 3'ü spor oyunları. Spor oyunlarda özellikle Sega'nın Dreamcast'de başarı kazandığı NFL2k3 ve NBA2k3 oyunları. Diğer spor oyunu ise Microsoft’un kendisinin NFL Fever oyunu.

Diğer üç oyundan ikisi ise bizim daha yakından tanıdığımız FPS tarzında bunlardan birincisi Epic’in "Unreal Championship" diğer ise Ubisoft’un "Ghost Recon". Son oyun ise Microsoft'un Whacked isimli komedi yarış oyunu. İlk iki oyunlar FPS tarzında klasik bir başarı yakalıyacağı kesin ama başlangıçta bir Strateji oyununa yada RTS tarzı bir oyuna yer verilmemesi ilginç.

Sony Playstation içinde benzer bir uygulumaya Japon'yada küçükde olsa başladı. Hatta bu ay sonunda Online olarak internete girmesini sağlayan ürünü bu ay sonunda Amerika'da piyasaya sürecek. Ancak ne kadar başarı sağlayacağı meçhul zira Sony online oyun sistemini kendi kurup kendi yönetmek yerine oyun üreticilerinin kendilerinin oluşturup kendilerinin destek vermesini düşünüyor. Microsoft ise kendi sistemini oluşturmanın avantajı ile üreticilerin daha çok online üretmesini planlıyor. Diğer açıdan bu kontrol ve merkezi sistem kullanıcılar için daha rahat oyun hayatı sürmesini sağlayacak gibi gözüküyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim