Anlık Bildirim

ZIV USB Taşınabilir Sabit Disk İncelemesi

Yeni olmasada ülkemizde görmeye başladığımız bir teknoloji harici disk'ler. Boyutları, kapasiteleri, transfer hızları, fiyat bu cihazlar arasındaki yarışta belli kraterler. Dark Hardware'de incelemesi yapılan ZIV USB taşınabilir disk bir çok konuda başarılı. Fakat 1 Mb veri transferi hızı tek vahim yanı. Yinede bu hızın Divx ve multimedia dosyaları için yeterli. Fakat dosya transferi hızı yavaş olduğundan yedekleme işi biraz sıkıcı olabilir. Yurtdışında Firewire-Usb combo diskler moda ve umarım burayada gelir. Size güzel incelemeden bir kısım ;

"Peki bu disk ne kadar hızlı? USB portunun çok hızlı olduğu söylenemez. Uygulamada, saniyede 1MB veri aktarımı civarında bir hız elde ettik ki, beklediğimiz hız da buydu zaten. Diske 200-300MB'lık tek bir dosyayı aktarmaya kalkıştığınızda biraz beklemeniz gerekiyor. Diskin üzerine kaydettiğimiz MP3 formatındaki müzik dosyalarını, MPEG4 ve MPEG2 formatında filmleri ise direkt ZIV üzerinden çalıştırıp, hiç sorunsuz izleyebildik. Demek ki MP3 müzik arşivimizi ya da DivX film arşivimizi bu diske doldurup gittiğimiz her bilgisayarda kullanabiliriz. Başka bir örnek olarak, iş yerinizdeki sisteminizde eve getirmek istediğiniz dosyalar var, ama bunu becerecek yolu bir türlü bulamıyorsanız, bu tür bir cihaz sizin için biçilmiş kaftan."

İncelenen model 10 Gb ama Türkiye'de 20 Gb'lık modelide satışta hemde 235$'a. Bir bakın ihtiyacınız varsa ve Firewire veya USB 2.0 modelleri bekleyemeyecekseniz alın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim