Anlık Bildirim

3 kat hızlı Bluetooth EDR geliyor

Ucuz, az enerji tüketen ve her cihazda bulunacağı düşünülen Bluetooth haberleşme teknolojisi bir adım daha attı. Şimdiki hızı ile anca iki cihazı bir birine bağlamakta yeterli gözüken sistem şimdi gerçek 2.1 Mbit/sn hızı ile eskisine oranla 3 kat hızlı. Buda aynı işlemleri üç kat daha hızlı yada aynı anda bir çok cihazı kullanmanıza izin verecek.

Bu gelişme aynı zamanda şimdi piyasada bulunan 150 Milyon ve her hafta 2 milyon adet üretilen Bluetooth destekli cihaz ile geriye doğru uyumlu olacağından oldukçada yararlı. Hatırlarsanız Bluetooth 2003'ün Aralık ayında anca haftada 1 milyon çip üretimini başarmıştı.

Enerji tüketiminin ise yarı yarıya azalacağının bilgileri ise çok güzel bu daha fazla özellikli, daha hafif cihazlar yada daha uzun pil ömürlü mobil cihazların önünü açacak bir gelişme. Bu gelişmeyi ilk duyuran firma olan CSR zaten pazarın %60'ını elinde bulunduran bir firma. Hız artışı ile 1 Megabyte'lık bir dosyanın bir yerden bir yere taşınması 12 saniyeden 4 saniyeye düşecek.

Daha tam spesikasyonlar belli olmasa da bu yıl içersinde bir çok bu gelişmeyi içeren ürün görebileceğimiz tahminler arasında. Ancak tam olarak standartlara uyan cihazlar için 2005 senesini beklememiz gerekebilir. Bluetooth 1.2 ile gelen iyileştirilmeler sonrası bu hız iyileştirmesi formatın canlı kalması için çok önemliydi. Bluetooth spesifikasyonlarını belirleyen SIG organizasyonu ilerde bu formatı farklı ad altında belki Bluetooth 1.X veya 2.0 duyurmasıda kuvettli ihtimaller arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim