Anlık Bildirim

3Dfx'ten kalanlar Rakibi Nvidia'nın oldu

  Nvidia 3dfx'i 112 Milyon Dolar karşılığı satın aldı. 70 Milyon dolar nakit ve diğer 52 Milyon Dolar ise Nvidia'nın 1 milyon 3dfx hissesine sahip olması ile oldu. Böylece Nvidia 3dfx arasında olan davada sonuçlanmış oldu. Daha önce sonuçlanan davada 3dfx kazanmış ve Nvidia'yaya ne ceza verileceği tartışılıyordu.

   Dünyanın ilk alınabilir gerçek 3D destekli chipseti Voodoo Graphics chipsetide en büyük rekabetcisi Nvidia'nın oldu. Nvidia bu alışı ile 3dfx'in tüm varlığınıda almış oldu. Bunların arasında "Voodoo" ve "3dfx" markalarıda var.

   Merak edilen diğer noktanın yani desteğin ve üretimin devam edip etmeyeceği ise sadece bir kaç ay olarak söylendi. Yani üretim ve destek sadece bir kaç aylığına olacak.

Bu tarihi akış şöyle gerçekleşti ;

13 Kasım 2000
3dfx ilk olarak Voodoo 5 6000'in (4 adet Vsa-100 chip'i içeriyordu)
çok pahalı ve üretim maliyetlerinin rakipleri ile mücadele edemiyecek düzeyde olduğuna inanıp planı iptal etti. Quantum'a ileri grafik uygulamalarında kullanmak üzere tasarımını sattı.

15 Kasım 2000
Bugün ise 3dfx'in zor durumda olması dolayısla kart üretim fabrikasını kapatma kararı açıklandı. Artık eskisi gibi sadece chip üreteceklerini açıkladı.

15 Aralık 2000
Nvidia beklenildiği gibi iyice zayıflattığı rakibini satın aldı. Tüm teknoloji tasarımcı ve diğerleri artık belkide Nvidia için çalışacak.

Birde geçenlerde 3dfx'in Vsa-100 çipinin gelişmiş bir versiyonu olan Vsa-101 üretimi ise meçhul ama büyük ihtimal ile yapılmayacak yada yapılsa bile ömrü oldukça kısa olacak.

Herşey bir yana seni çok özleyeceğim 3dfx :( .

Yorum Yaz
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim