Anlık Bildirim

3DMark 2005 çıktı; Nvidia, Ati'yi ezemedi

Beklenenin aksine iki ezeli rakipten Smart Shader 3.0 destekli Nvidia üstün olarak ayrılmadı. Ati'nin devlerin yarışında Ati Radeon X800 XT'si ile Nvidia Ge-Force 6 6800 Ultra'yı geçti. Bunun en büyük nedeni doğal olarak aşırı saat farkı gösterilebilir. Diğer yandan 300$'lık kart seviyesinde X800 Pro ile 6800 GT berabere kalmış durumda. Genelde en dikkat çeken 200$ seviyesinde ise yine X700 XT ile 6600 GT berabere kalmış durumdalar. İşlemcilerde ise Amd Athlon 64'ler, Intel Pentium 4'lere göre testlerde daha yüksek puan almaktalar.

 

Herkesin en kolay tercihi olan 100$'da ise Ati Radeon 9550 ile Nvidia'nın Ge-Force FX 5700LE'sini tam ikiye katlamış. Zaten genelde Nvidia'nın donanımı FX ailesi için tam bir felaket ile sonuçlanmış öyleki Ati Radeon 9600XT, Nvidia Ge-Force FX 5950 Ultra'yı geçebilmiş. Bu bir zamanlar yaklaşık 2,5 katı fazlasına satılan ürünü geçmesi anlamına geliyor. Her zaman ki gibi kare/saniye değerleride inanılmaz düşük. Aslında geleceğin oyunlarından neler beklediğini arayan bir kalabalık için bu doğal.

  

Testin görüntü kalitesine göre anında renderlanıp kullanıcıya sunulması gerçekten inanılmaz. Eğer destekli bir kartınız (DX 9.0 mutlaka gerekli) var ise bu test programını mutlaka indirmenizde fayda var. Bu kadar güzel grafiklere ve görüntü kalitesine başka yerlerde yakalamanıza imkan yok. Dosya büyüklüğü 283 MB. İndirirken neyle karşılacağınıza dair ekran görüntüleri ise burda. Son olarak sürücü versiyonlarına göre son zamanlarda Nvidia ve Ati kartların 3DMark 2005'de %30'lar civarında bir artış yaşamalarına bakarak aslında artışın devam edeceğini söyleyebiliriz ama kimin daha hızlı artacak belli. Belli olmayan hangi firma daha hızlı arttıracak.

Aşağıda bir çok sitenin yaptığı testleri ve incelemeleri bulabilirsiniz. Yalnız dikkat son sürücüler Nvidia için 65.56 ve Ati için 4.10 (8.07) bunlar Futuremark tarafından onaylı;

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim