Anlık Bildirim

8 işlemcili Opteron sunucu anakartı tanıtıldı

Amd bir yıldır 800 serisi Opteron işlemcilerini satmakta bu işlemciler 4-8 arası işlemcili modellerde kullanılmak üzere tasarlanmışlardı. Geçtiğimiz aylarda ilk 4 işlemcili model piyasaya çıktıktan sonra sunucu dünyasında Opteron'lar için geriye kalan tek adım 8 işlemcili mimari idi. Iwill nihayet bize bunu tanıttı ve 8 işlemcili sistemin ayrıntılarını, resimlerini basına verdi.

   
8 işlemcili Opteron sunucu anakartı tanıtıldı

Yeni sistemde anakart toplam üç farklı parçadan oluşuyor. Bu parçalar birbirlerine yeterince Hypertransport teknolojisini kullanan kablolar ile bağlanıyorlar. Bu parçaların bazıları aynı bazıları farklı. 8 işlemci destekli modelde toplam 5 parça bulunurken, 4 işlemci destekli modelde 3 parça bulunmakta. Anakart modüler dizayn edildiğinden bazı parçalar aynı. Mesela 4 işlemcinin ve her işlemcinin kendine ait ramlerinin bulunduğu parça gibi. Ayrıca iki tane QK8S aldığınızda aslında QK8S-8P almış gibi oluyorsunuz.

Son parça ise PCI yuvalarının ve entegre ethernetlerin çıkışının olduğu parça. Anlaşılan bu parçaya daha VGA, SCSI kontrolcüsü gibi çiplerin eklenebilmesi için oldukça boş alan bırakılmış. Anakartlar normal üst üste duruyorlar ve bu sayede normal sunucu kasalarına sığabiliyorlar. Destekledikleri toplam ram miktarı ise DDR266 hızında 128 GB, DDR333 veya DDR400 hızında 256 GB. Yani tüm tek SCSI sunucu diskinin kapasitesinden fazla.

Dört işlemci destekli model QK8S 2U'ya sığarken, sekiz işlemci destekli model QK8S-8P 5U'luk yer kaplıyor. Opteron mimarisinin çoklu işlemcilere çok uygun olması nedeniyle üst seviyelerde bu sistemlerin çok büyük ilgi göreceği kesin.

8 işlemcili Opteron sunucu anakartı tanıtıldı
Iwill aynı zamanda ilginç bir modelde sunuyor. On adet Dual Opteron'lardan kurulu olan ve toplam 8U kaplayan bir modelde sistemlerin hepsi birbirine Infiniband ile bağlanmış şekilde geliyor. Bu sayede isterseniz HPC (High Performance Computing) yani birbiri ile entegre çalışan ve tek bir sistem gibi davranan Opteron ağı kurmak mümkün. Her sistem maksimum 8 Gb ECC DDR400 Ram, 1 IDE Disk ve bir adet PCI-X 64/133 kart destekli. Her sistemde iki adet H2B02 Infiniband bağlantı yuvası bulunmakta. 20 Adet Opteron'u aynı işe koşturmak için en ideal yol bu sistem.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim