Anlık Bildirim

90nm Celeronlar üretilmiş bile !

Intel'in 90nm teknolojisi ile yaşadığı sorunlardan az çok hepimiz haberdarız. En ilginç gelişme ise Intel'den duymaya alışık olmadığımız yol haritasının değişmesi olmuştu. Prescott kod adlı SSE3 detekli Pentium4 CPU'larının lanse edilme tarihi 2004'e alınmış ve yol haritasında bi kayma sözkonusu olmuştu.

Bugün X-Bit Labs'te yer alan bir habere göre Intel'e yakın olan bir kişinin söyledikleri ise ilgi çekici. Söylenenlere göre Intel'in yaşadığı problemler 90nm teknolojisinden kaynaklanmıyor. Hatta Intel, Portand'taki fabrikasında yüzbinlerce 90nm teknolojisi ile üretilmiş Celeron işlemcileri hazırlamış bile. Bilindiği üzere yeni nesil Celeron işlemciler 90nm teknolojisi ile üretilecek, 533MHz FSB'ye ve en önemlisi de 256kb Level-2 tampon belleğe sahip olacak. Pentium4 Prescott'ta ise ilk etapta 800, daha sonra 1066Mhz FSB ve 1MB Level-2 tampon bellek olacak.

Öncelikle 2.8 ve 3,06Ghz hızlarında üretilecek olan Celeron'lar daha düşük tampon belleğe sahip olduklarından, Prescott'a göre daha kolay üretilebilmiş. Hatta bu basitleştirilmiş halleriyle daha iyi overclock olması bile tahmin ediliyor. Ancak Intel'in donanımsal olarak overclocklamaya bir önlem alması da sözkonusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim