Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Casper VIA V6X inceleme videosu

 
Herkese merhaba, ben Burak ŞOLT. Bu videomuzda sizlerle beraber daha önce incelemesini yapmış olduğumuz Casper VIA V6’nın boyut ve batarya anlamında abisi VIA V6X’i inceleyeceğiz.

Casper VIA serisi, bir yandan fiyat performans oranının yüksek tutulduğu, bir yandan da malzeme kalitesinin belirli bir çıtada seyrettiği bir seri. Metal kenarları ve butonlarıyla Casper VIA V6 ve VIA V6X için de aynı durum geçerli.

VIA V6X, boyutu, ağırlığı ve batarya kapasitesi hariç VIA V6 ile hemen hemen aynı özellik ve donanımları bünyesinde bulunduruyor. İki telefon hakkında tam bilgi sahibi olmak için yine sitemizde yayınlanan Casper VIA V6 inceleme videomuza göz atabilirsiniz ama ufak bir özet geçmekte fayda var.

1.2GHz hızındaki 64-bit dört çekirdekli Snapdragon 410 ve Adreno A306’ya yer verilen VIA V6X, ülkemizde planları yapılan yüksek hızlı 4G teknolojisini destekliyor. Orta segmente konumlandırabileceğimiz telefon oyun tarafında ise akıcılığını kaybetmeyen bir performans sergiliyor. Real Racing 3 dahil olmak üzere birçok üst seviye oyunu çalıştırabilen telefon, çözünürlüğü sayesinde çoğu sahnede akıcı kalmayı başarıyor, ara sıra rahatsızlık yavaşlamalar olmuyor değil. Tam yük altında olduğu durumlarda dahi ciddi ısılara ulaşmayan telefonun, oyun başında alınan performansı ile oyun sonunda alınan performansı aynı seviyede oluyor.

2GB RAM ve 16GB dahili depolamaya sahip telefonda Micro-SD slotuna yer verilmiş, 64GB’a kadar da hafıza kartı desteği sunulmuş.

VIA V6X’e adını veren 5.5 inç ekranı değerlendirmek gerekirse farklı bakış açılarından yeterli bulduğum 1280x720, yani HD çözünürlüğündeki IPS LCD ekranda 274PPI piksel yoğunluğu yakalanmış. VIA V6’nın 294 PPI’lık piksel yoğunluğuyla karşılaştırıldığında kağıt üstünde ufak bir düşüş söz konusu ancak bunun çıplak gözle fark edilemeyecek bir değer olduğunu belirtmekte fayda var; ekran yine gayet net. Ekranın çerçeveye oranı ise aynı tutulmuş, bu tarafta telefonun ergonomisini geliştirmek adına ufak bir geliştirme görmek isterdik doğrusu.

13MP arka ve 5MP özçekim kamerasıyla VIA V6 ile aynı çekim performansını sunan telefon, ISO, pozlama, ışık ayarı gibi manuel ayarlarla anı yakalamak ve depolamak için yeterli çekim kalitesini sunabiliyor. Sahnedeki ışıklı ve ışıksız bölgeler arasında iyi bir denge kurduğunu da söyleyebilirim. Gece, manzara ve hareketli başlıkları altındaki kamera modlarıyla da ihtiyaca ve duruma göre çekim yapabilmek mümkün.

VIA V6’da olduğu gibi VIA V6X de 30 kare saniye 1080p video çekimine imkan veriyor ve segmentinden beklenebileceği üzere yeterli bir performans sergiliyor.

Ses başarımına gelecek olursak iki telefonun da aynı başarımı gösterdiğini belirtelim. Hoparlör gözeneklerinde fiziksel anlamda ufak bir değişiklik olsa da içerideki hoparlörün ses çıkış gücü ve kalitesinde herhangi bir fark yok; detay anlamında başarılı ancak vurgulu tonların bir tık daha güçlü olmasını isterdim.

Batarya ise VIA 6X’de hatrı sayılır farklardan birini oluşturuyor. 15.6cm boy, 7.8cm en, 0.83cm kalınlığıyla birlikte VIA V6X’e 2820 miliamperlik bir batarya sığdırılabilmiş. VIA V6’nın 2400 miliamper bataryası ve
Casper VIA V6X inceleme videosu
5 inç ekranına kıyasla büyüyen ekranı ve 2820 miliamper bataryasıyla VIA V6X, 30 ila 45 dakika daha fazla ekran süresi sunuyor, bu da telefonunun toplamda günlük Wi-fi ve 3G kullanımıyla 5 saate yakın ekran sürelerine ulaşmasını sağlıyor, ki gayet iyi bir rakam.

Android’in 4.4.4 Kitkat sürümüyle gelen telefonun arayüzü VIA V6 ile tamamen aynı. Donanımına kıyasla pürüzsüz arayüz kullanıcısını memnun ediyor. Takıldığım tek nokta ise klasörlerin 16 simge dolabiliyor oluşu, arayüzlerdeki gibi klasör içerisinde yukarı aşağı gidemiyorsunuz. Animasyonların uzunluğundan hoşnut olmayan kullanıcılara da ufak bir tavsiye, geliştirici menüsünden animasyon efektlerini yarı yarıya kısarak daha seri bir arayüz elde edebilirsiniz.

Umarız Casper VIA V6 ve VIA V6X Android L güncellemesi alır, telefonların 2GB RAM’e sahip olmasının güncelleme beklentisini arttırdığını söyleyebilirim.
Casper VIA V6X inceleme videosu
 

Bu videomuzda Casper VIA V6’nin boyut ve batarya anlamındaki abisi VIA V6X’i incelemiş olduk.

Bir sonraki videomuzda görüşmek üzere hoşçakalın.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim