Anlık Bildirim

Digitimes : Intel StoryBook tablet PC modeli 299$ altı segmentini hedefleyecek


Medfield platformuna ait işlemcileri ve Android işletim sistemiyle akıllı telefon segmentinde bu yıl iddialı olmaya çalışacak Intel, iddialara göre tablet PC pazarı için de hazırlılk yapıyor.

DigiTimes sitesinin haberine göre Intel'in gelişmekte olan pazarları hedefleyeceği tablet PC modelinin adı StoryBook ve Medfield ailesine ait işlemciler sunacak. 10 inç boyutunda ve çift işletim sistemi barındıracak modelin 299$ altı segmenti hedeflediği belirtiliyor. 

Intel daha önce 2008 yılında Classmate adlı netbook modelinde dokunmatik ekrana yer vermişti. 1.6GHz hızında Atom işlemci taşıyan model 8.9 inçlik 1024 ve 600 piksel çözünürlükte bir dokunmatik ekrana sahipti.

Intel StoryBook modelinin yılın ikinci yarısından itibaren rafları süsleyeceği belirtiliyor. ECS ve Malata firmaları yeni modelin üretimini üstlenmiş durumda. ECS firması hali hazırda Classmate PC modellerinin de üretim ortağı.

Ultrabook konseptine büyük bir yatırım yapan Intel, bu yıl Medfield platformu ile ARM işlemcilerin karşısına ciddi bir rakip olarak çıkmak istiyor. Akıllı telefon ve tablet segmentinin yanında tablet PC ve netbook gibi segmentlerde de Intel, Medfield işlemcisine çok güveniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim