Anlık Bildirim

Dünyanın ilk sörf parkı sörf keyfini şehir içine taşıyor

 Bugüne kadar kıyı şeritleriyle sınırlı kalan sörf keyfini şehir içlerine taşımak isteyen Wavegarden firması, yapay dalga oluşmasını sağlayan bir teknoloji geliştirirek bu yolda oldukça önemli bir adım attı. Wavegarden tarafından geliştirilen bu teknoloji, Birleşik Krallık'ta inşa edilen bir yapay gölde kullanıldı ve ortaya dünyanın ilk sörf parkı çıktı.
 Galler'in kuzey bölgesinde kalan ve eski bir alüminyum fabrikasının yerine kurulan bu sörf parkı, Surf Snowdonia adını taşıyor. 10 yıllık bir çalışmanın sonucu olan bu yapay göl, şehir içinde yaşayan sörf meraklılarının kıyı bölgelerine seyahat etmek zorunda kalmadan sörf yapmalarına olanak sağlıyor.
 
Dünyanın ilk sörf parkı sörf keyfini şehir içine taşıyor

 Yaklaşık 300 metre uzunluğunda ve 121 metre genişliğinde olan bu yapay gölde, 2 metre yüksekliğinde yapay dalgalar oluşturulabiliyor. Gölün tamamı boyunca yol alabilen bu dalgalar yol boyunca yapılarını koruyabilir ve zaman zaman yapı değiştirerek sörfçülere son derece gerçekçi bir deneyim yaşatıyor. Bu dalgaların oluşturulması için gölün dibine kurulan kar küreyicisi benzeri mekanizma kullanılıyor ve dalgaların boyu bilgisayar sistemiyle kontrol edilebiliyor.
 Şimdilik sadece Birleşik Krallık'ta yer alan sörf parkları çok yakında dünyanın geri kalanına da yakılacak gibi görünüyor. Surf Snowdonia'dan sonraki ikinci sörf parkı, önümüzdeki yıl ABD'de açılacak Nland Surf Park olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim