Araştırmacılar formik asidin birçok alanda kullanılabileceğini ifade ediyor. Renksiz olan ve keskin bir kokuya sahip sıvının antibakteriyel özelliklerinden dolayı koruyucu madde olarak kullanılabileceği belirtiliyor. Daha da önemlisi yakıt hücresi için yakıt olarak kullanıldığında elektrik üretebilen formik asidin yakıldığı zaman CO2 saldığı biliniyor. Söz konusu sıvı yakıldığında ortaya çıkan CO2, yeniden yakalanıp daha fazla yakıt üretmek için tekrar kullanılabiliyor. Böylece bir kapalı çevrim sistemi elde edilmiş oluyor.
Araştırma ekibinin lideri Hoatian WangWang bu konuda yaptığı açıklamada, “CO2 azaltımı, gazın küresel ısınma üzerindeki tesirleri ve çevreci kimyasal sentez için oldukça önemli bir durum. Eğer elektrik, güneş ve rüzgâr gibi yenilenebilir kaynaklardan elde ediliyorsa salınımı artırmadan CO2’yi önemli bir madde haline getirecek bir döngü yaratabiliriz.” ifadelerini kullanmış. Ekibin yaptığı testlerde de görülen husus, elektrik enerjisi kullanılarak üretilen formik asidin reaksiyon sırasında ortaya çıkan enerjinin neredeyse yarısını sıvı yakıt olarak depolayabildiği olmuş.
Rice ekibi, söz konusu teknolojiyi geliştirirken iki yenilikten yararlanmış. Ekip, öncelikle geçiş metali (geçiş metalleri periyotlar çizelgesinin d bloğu olarak adlandırılan bölgesinde bulunur. Hepsi son yörüngelerinde d orbitalinde elektron taşırlar. Bu nedenle tepkimeye girmeleri diğer metallere göre daha zordur. Isı ve elektriği iyi iletirler.) olarak bilinen kobalt, demir ve kadmiyum atomları yerine daha stabil olduğu bilinen bizmut atomlarından oluşan bir katalizör kullanmış.
Tüm bu çabalar sonucu yürütülen testlerde kullanılan reaktörün, aralıksız ve performans kaybı olmadan 100 saat çalıştığının tespit edildiği ifade ediliyor. Suyun reaktöre pompalanma hızıyla doğru orantılı olacak halde, elde edilecek formik asit solüsyonunun da aynı oranda yoğun olacağı belirtiliyor. Wang, söz konusu reaktörün ilerleyen dönemlerde asetik asit, etanol ya da propanol bazlı değerli yakıtları üretmek için kullanılabileceğini vurgulamış.
https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190903084035.htm Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


hidrokarbon oluşturduğunda zaten bu bizim gildiğim ismiyle benzin oluyor.
soru şu ki bu iş için harcanan elektrikle zaten elektrikli bir ekipman üretebilirsin,
dahası bedavaya benzin üretsen bile havayı yine kirletiyorsun sonuç olarak
CO2 üretiliyor. bunu kapalı devre reaktörü şeklinde çalıştırabilecek bir üst seviye teknolojiye ulaşa bilsen zaten bitmeyen pil anlamına gelir ki ! işte o zaman bir noktadan sonra kime neyi satacaksın !?
bizde fenden nefret eden fen hocaları
olduğu sürece bizden hiç bir cacık çıkmaz !
Alkoller kullaniliyor yakit olarak karboksilli asitler neden olmasin?
Bizim Aselsan Mühendislerinin elektrik çarpmasıyla rahmetli olması gibi.
İşallah ben yanılırım. Günahı boynuma .
Bir ornekle aciklayayim :
http://tfd.com.tr/bilim-sehitlerimiz/
Bu bilim insanlarimizi Atlas Global ( Atlasjet) Turk ucagina koyacaklarina tek tek ayri ucuklarla seferlerle planlamamalari ilginc.
Varsa bir ihanet icerden aranmalidir . Sonra harici seylere odaklanilir ... Icerdeki hainlerin PKK ile bagi da vardir ... Bunlar siyasi degillerdir ve elleri de kanli degillerdir... Ama azmetricilik vs ile pratikte hepsi ayni kefededirler! ...