Anlık Bildirim

DARPA, düşman dronlarını etkisiz hale getiren pembe renkli bir karışım geliştirdi

ABD İleri Savunma Araştırma Projeleri Kurumu’nun (DARPA), düşman dronlarını etkisiz hale getirmek için özel bir karışım geliştirdi. Sistem, hava araçlarının pervanelerini kullanılmaz hale getiriyor.

DARPA, düşman dronlarını etkisiz hale getiren pembe renkli bir karışım geliştirdi Tam Boyutta Gör
Dronların muharebe sahasında sıklıkla kullanıldığı günümüzde söz konusu hava araçlarına karşı geliştirilen savunma sistemlerindeki çeşitlilik de hızla artıyor. Bunu sön örneklerinden biri ise ABD İleri Savunma Araştırma Projeleri Kurumu’nun (DARPA) geliştirdiği Mobil Kuvvet Koruma (MFP) adlı dron temelli savunma çözümü.

DARPA’nın 2017 yılında çalışmalara başladığı savunma sistemi özellikle meskun mahallerde intikal halinde olan konvoy araçlarının korunması için geliştirilmiş. Geliştirilmiş bir Humvee personel taşıyıcının tespit aracı olarak kullanıldığı sistem, düşman dronlarının araç üzerindeki X-dalga radarla tespit edilmesiyle harekete geçiyor.

Pervanelere dolanıyor

Düşman dronlarını takip etmeye başlayan radar, söz konusu hava araçlarını imha etmek maksadıyla kendi önleyici dron çözümünü hava fırlatıyor. Sistemin sahip olduğu otonom hareket kabiliyeti ve farklı sensörler yardımıyla rakibiyle bir anlamda eşleşen önleyici dron, bu aşamada DARPA’nın “sağlam, lifli şeritler” adını verdiği çözümü ateşliyor.  Düşman hava araçlarının pervanelerine dolanan pembe renkli bu karışım, rakip hava aracının işlemez hale gelmesini ve böylece yere çakılmasını sağlıyor.

DARPA, düşman dronlarını etkisiz hale getiren pembe renkli bir karışım geliştirdi

Sistemin ABD ordusuna entegrasyonu için Dynetics adlı şirketle çalışılacağını ifade eden DARPA Taktiksel Teknoloji Bürosu MFP program müdürü Gregory Avicola, “amacımız hareket halindeki araç konvoylarının korunması olduğu için boyut, ağırlık ve güç anlamında küçük ayak izine sahip araçlara odaklandık. Bu sayede çok daha uygun fiyatlı ve kolay işletilebilir bir sistem geliştirdik.” ifadelerini kullandı.

Aşağıda hareket halinde izleyebileceğiniz MFP’nin iki farklı varyantı bulunuyor. Bir tanesi videoda göreceğiniz helikopter sürümü iken diğeri ise aracın sabit kanatlı uçak benzeri hali.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim