Anlık Bildirim

Siri resmen MacOS işletim sisteminde

Apple’ın merakla beklenen WWDC 2016 geliştiriciler konferansı bugün başladı ve beklendiği gibi iOS tarafının dijital asistanı Siri, masaüstüne de adımını attı.

Apple’ın bugün başlayan WWDC 2016 geliştiriciler konferansında, sahneye ilk olarak beklendiği gibi masaüstü platformu OS X çıktı. Dış görünüm anlamında büyük değişikliklerin yaşanmadığı OS X tarafında, Siri’nin gelişi her şeyi değiştirecek gibi görünüyor.

İsim

Daha önce de dile getirildiği gibi Apple, masaüstü platformu konusunda bir isim değişikliği hazırladı. OS X işletim sistemini köklerine döndürecek olan bu hamle, diğer Apple platformlarındakine benzer bir şekilde yaşandı. Artık OS X işletim sistemini MacOS Sierra olarak adlandıracağı. Aynı iOS veya watchOS gibi.

 

Siri resmen MacOS işletim sisteminde Tam Boyutta Gör

Siri

İkinci büyük yenilik ise mobil platformun akıllı asistanı Siri’nin masaüstüne gelmesi oldu. Alt kısımdaki ikon çubuğundaki yerini alan Siri, Mac kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Spotlight üzerinde arama yapma, Finder ile dosyaları tarama, Word veya Excel dosyası açma, Ayarlar menüsüne ulaşma gibi pek çok temel masaüstü işlevi artık Siri ile mümkün oluyor.

Enerji tüketimi konusunda bir kaygı olmadığı için, Siri masaüstünde varsayılan olarak her zaman açık çalışabilecek. Kullanıcılar Hey Siri komutunu verdikten sonra devreye giren asistan, talep edilen temel işlevleri akıcı bir şekilde yerine getirebilecek. Siri üzerinde bulunan dosyalar, sürükle bırak ile dışarıya çıkarılabilecek. iOS platformunun aksine, Siri küçük bir pencere olarak çalışacak. 

 

Siri resmen MacOS işletim sisteminde Tam Boyutta Gör

Siri’nin 3. taraf uygulamalarla entegrasyon sağlıyor oluşu, masaüstü kullanıcılarına da yansıyor. Kullanıcıların Uber, Spotify, Dominos gibi uygulamaları doğrudan kontrol edebilmesi mümkün olacak. Böylece Amazon Alexa örneğinde olduğu gibi sesli komutlarla örneğin pizza siparişi verebileceksiniz.

Diğer Yenilikler

Masaüstündeki dosyalar artık iCloud üzerinde depolanabiliyor. Böylece farklı cihazlarda da dosyalara erişebiliyorsunuz. Sierra, otomatik olarak eski dosyalarınızı yedekleyecek ve yer açılmasını sağlayacak. Ayrıca Apple Watch ile ekran kilidini açabilmek, iCloud üzerinde Apple Pay desteği, cihazlar arasında kopyalama panosunu paylaşabilme, video izlerken küçük ekran olarak yüzer hale getirebilme şeklinde diğer yenilikler mevcut. MacOS Sierra, geliştiricilere dağıtıma başladı. Temmuz ayında açık beta programı başlayacak. Sonbahar da ise nihai sürümü göreceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim