Anlık Bildirim

Sony, Dash ile yatağınızın başucuna yerleşmeye hazırlanıyor

Sony, bu yıl düzenlenen Tüketici Elektronik Fuarında yataklarımızın başucundaki çalar saat ve çerçevelerin yerini alacak olan ürünü Dash'i tanıttı

 

Bu yıl düzenlenen CES ( Tüketici elektronik fuarı) birbirinden güzel ve fonksiyonel cihazlara ev sahipliği yaptı. Sony'nin tanıttığı dokunmatik ekranlı internet görüntüleyicisi ve dijital çerçevesi de bu cihazların arasında yer alıyor. Sony'nin "Dash" adını verdiği bu cihaz tasarımı ve çok amaçlı kullanımı ile dikkatlerini üzerine çekiyor. Öncelikle tasarımına değinecek olursak; Sony, Dash'te kullanacağı ekran seçimini 7 inç'lik dokunmatik ekrandan yana tercih etmiş ve bu şekilde de kullanım kolaylığını arttırdığı belirtiliyor. Dış kasa yapısı itibariyle hem dik olarak hemde yatay olarak kullanılabileceği söylenen Dash'te dahili stereo hoparlörlerin ve 3.5 mm kulaklık girişi bulunduğu da ifade edildi. Bunlara ek olarak USB 2.0 girişi ile kişisel bilgisayarlarınızdan veri aktarımı yapabileceğimiz söyleniyor. Sony, Dash'in dijital fotoğraf çerçevesi, alarmlı saat, bilgisayarlarınızdan aktaracağınız videoları izleyebileceğiniz video oynatıcı, ve internet üzerinden yayın yapan radyo kanallarını dinleyebileceğiniz FM radyo olarak kullanabileceğinizi belirtti.

 

Dokunmatik Ekranlı Tablet Sony Dash

Haberin başında belirtilen internet görüntüleyici özelliği Sony Dash'in en can alıcı özelliği olsa gerek. Sony Dash, Wi-Fi özelliğinden faydalanarak internete bağlanabiliyor. Web browser ve e-reader olarak kullanabileceğimizi bildiren Sony, Dash'e dahil ettiği işletim sistemi Chumby ile kullanıcılara binlerce ücretsiz mini programı (widgets) özgürce kullanma imkanı sağlıyor. Sony, Chumby işletim sistemi sayesinde aynı anda birden fazla uygulama çalıştırabileceğimizi söylüyor örnek vermek gerekirse; internet üzerinden radyo dinlerken aynı anda facebook profilimizi güncelleyebileceğiz.Chumby'nin ana sayfasından indirilebilecek olan 30 farklı kategoride binden fazla ücretsiz uygulama bulunuyor. Kablosuz olarak sürekli internete bağlı olarak kalabilen Dash ile Facebook, Twitter gibi sitelerin profilleri değişen, eklenen resim ve yazılarla yanıbaşınızda anlık olarak güncellenebilecek ve bununla yetinmeyip youtube gibi video paylaşım sitelerine bu kullanışlı cihaz ile girip en popüler videoları takip edebileceksiniz. Chumby işletim sisteminin Sony Dash'e kazandırdığı diğer önemli özelliklerin ise RSS güncellemeleri, anlık hava durumu bilgileri ve e-posta hesaplarınızın güncel takibi olduğu ifade ediliyor. Çoklu işlem özelliği sayesinde bütün bu güncelleme işlemleri sırasında dilerseniz yatağınız başucunda duran bu yetenekli cihaz ile tam ekran video izleyebileceğiniz yada en sevdiğiniz radyo kanallarını dinleyebileceğiniz söyleniyor. Kısacası, Chumby işletim sistemi Sony Dash'in yatağınızın başucunda duran mini masaüstü bilgisayar olmasına imkan veriyor.

Sony Dash ve Chumby işletim sistemi

Sony Dash'in özelliklerini kısaca özetlemek gerekirse;

  • 7 inç dokunmatik ekran
  • Chumby işletim sistemi ve binlerce ücretsiz uygulama yükleme imkanı
  • Wi-Fi : 802.11b/g
  • Dahili stereo hoparlör ve 3.5mm kulaklık girişi
  • USB 2.0 bağlantı girişi
  • İşlemci: 500Mhz with 32kB I/D L2 cache
  • Hafıza: 256 MB, 667Mhz DDR2 DRAM
  • Görüntü Çözünürlüğü: WVGA Resolution (800x480)

Sony Dash'in, Nisan ayından itibaren 199$'lık fiyat etiketiyle piyasaya sunulacağı belirtiliyor. Sonuç olarak, yıllardır yataklarımızın başucunda yer alan masa saatleri ve çerçevelerimizin yerini bu iddialı ve yetenekli cihaz alacak görünüyor.

Sony Dash

Chumby İşletim Sistemi ve uygulamaları

Kaynak:

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5750 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim