Anlık Bildirim

AMD 166 Mhz FSB'e Geçmeye Hazırlanıyor

Yakında olup olmayacağına belki diyebiliriz çünkü sektörün duruma elverişli olup olmaması zamanı belirleycek. Yinede Ram üreticileri Ortak bir DDR 333 belirlemek için uğraş içindeler. Bunun duyurulmasına tahminen fazla kalmadı çünkü teknolojik olarak yüksek miktarda 166 Mhz DDR Ram üretebilecek seviyeye nerdeyse vardık. Zaten yüksek fiyatlardan DDR-333 ram'ler (PC-2700) satılmaya başlandı. Aynı zamanda piyasa , özellikle Amd için ucuz ve yüksek performans getireceğini inandığı bu gelişmenin beklentisi içersinde. Zaten uzun zamandır AMD Socet A anakart chipsetlerinin 166 Mhz Ram ve 166 Mhz FSB hızlarını destekliyeceğini biliyorduk ama bunu şimdiye kadar resmi olarak anons eden yoktu.

Geçtiğimiz hafta hem Ali, hem Via, hemde Sis gelecek modellerinde 166 Mhz FSB desteğini vereceğini duyurdu. Kısaca bu olamıyacak birşey değil zira AMD-760 Chipseti overlclock durumunda bile bu olay gerçekleştirilebiliyordu. Genelde tek engel Ram hızlarının bu hıza yetersiz kalması idi. Epox'ın bir anakartı buna örnek mesela. Kısaca artık bir sonraki adım kesin PC-166 değil DDR-333.

Geçen gün bu konuda en önemli gelişme ise Japon'ya da yapılan AMD Forum'da Sis-735 üzerinde çalışan gerçek 166 Mhz Athlon bir sistem (belkide athlon değildir hangi işlemci olduğu belirtilmiyor) gösterildi. Bu sistem bir demo makinesi ama İşlemci 166 Mhz'de DDR (333 Mhz) ve DDR ramlerde 166 Mhz'de yani 333 Mhz DDR hızında çalışıyordu.

Diğer ilginç bir bilgi yapılan Sis-735 chipsetli anakart incelemelerinde chipsetin FSB ayarları arasında overclock'da olsa 166/166 seçeneğinin olması. Tabii bu destek resmi bir destek değil. Aslında chipsetin bu hızı kaldırıp kaldıramyacağı bir merak ama yakında resmi destek verilebilirse AMD işlemcilerinin de bu şekilde bir modeli (Kuzey köprüsü ile 166 Mhz iletişim kuran) çıkar.

Aslında bu gerekli çünkü artık oldukça hızı artan AMD işelemcileri yeterli Ram veri yolu genişliğine sahip değiller buda işlemci hızı artışının performans artışı ile doğru orantıda olamasını engelleyen bir faktör halini almakta. Diğer bir deyişle işlemci hızı artsa dahi tüm sistem dar veriyolu boğazına takıldığından genelde bir performans artışı sağlanamıyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim