Anlık Bildirim

Amd Palamino Hakkında

Amd'nin iptal ettiği meşhur işlemcisi Mustang'in yerini alacak olan işlemci Palamino'nun ayrıntıları.

    İşlemci Thunderbird'in çekirdeğinin biraz modifiye edilmiş hali olacak. 1.4 Ghz ile Ocak 2001'de , 1.5 Ghz Q2 (ikinci çeyrekde) ve 1.7 Ghz 2001'in ikinci yarısında hazır olacak.

    Önemli değişikliler ise daha iyi işlem dallanması tahmini , daha soğuk çalışma ortamı , ve Tam sayı ve kayar nokta işlemleri için ufak optimazasyonlar. Esas ilginç nokta ise bazı Amd'ye yakın kaynaklar Amd'nin Palamino'ya Pentium III'lerle gelen Katmai kodlarını yani SSE'yi dahil etme ihtmali üzerinde durmaları. Eğer böyle olursa Palamino hem 3dnow ! hemde SSE destekli ilk AMD işlemcisi olacak. Ayrıca Amd SSE2'yi de (P4 ile gelen) 64 bit'lik işlemcisine dahil edeceğide diğer görüşler arasında.

   Daha önceki haberlerimizde Palamino'nun nasıl bir soğutma içerdiğini anlatmıştık. Amd'nin bu işlemci ile planladığı çok işlemcili sistem en fazla iki. Dört ve sekiz işlemcili modellerine ise yine 64 bit'lik Hammer'da geçecek. Amd ikili sisteminde ise Intel'in I-840'da kullandığı çift ram yolu felsefesini kullanacak.

   Ayrıca Alpha işlemcilerinin mimarı olan API NetWorks Inc. şimdiden Amd için hazırlanan 2 yollu (çift işlemci) chipseti "Caspian" laboratuardan çıktı ve Ocak'ta duyurulmayı bekliyor. Dahası aynı şirketin 4 ve 6 yollu chipseti "Tasman" ise araştırma aşamasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim