Uygulama ile Aç

Yenilenen tasarımıyla 10. nesil iPad tanıtıldı! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı

Abone Ol

Apple, düşük bütçeli klasik iPad modelini güncelledi. Yenilenen tasarımıyla 10. nesile terfi eden yeni 2022 iPad, özellikleri ve Türkiye fiyatı ile haberimizde.

Apple, yayınladığı basın bülteni aracılığıyla yeni iPad modelini duyurdu. Uzun yıllardır tasarım çizgisini bozmayan klasik iPad modeli, bu yıl onuncu nesile terfi etmesiyle birlikte daha modern bir tasarıma kavuşmuş durumda. Başta öğrenciler olmak üzere günlük kullanıcıların hedeflendiği 2022 iPad modeli, güncellenen tasarımıyla birlikte birçok yeni özelliğe de ev sahipliği yapıyor.

iPad 10. nesil neler sunuyor?

2022 iPad, ekran çerçevelerinin küçültülmesi ve home butonundan kurtulması sayesinde daha büyük bir ekrana kavuşmuş. Öyle ki artık 10.9 inç büyüklüğünde bir ekran bizlerle birlikte. 2360x1640 piksel çözünürlüğe sahip Liquid Retina ekran, 500 nits parlaklığa ulaşabiliyor. Touch ID butonu iPad Air'de olduğu gibi yukarı alınan onuncu nesil iPad; mavi, pembe, sarı ve gümüş renk opsiyonlarına sahip.

A14 Bionic'ten güç alıyor 

İşbu teknik kadroya geldiğinde ise iPad 10'un kalbinde Apple A14 Bionic çipi yatıyor. TSMC'nin 5nm bantlarından çıkan Apple A14 Bionic, 11.8 milyar transistöre ev sahipliği yapıyor. İşlem birimi olarak ikisi yüksek ve dördü de verimlilik çekirdeği olmak üzere 6 çekirdekli işlemci ile gelen A14 Bionic, grafik kanadında ise 4 çekirdekli özelleştirilmiş bir GPU'ya ev sahipliği yapıyor. 2022 iPad modeli güncellenen çipi sayesinde, selefine kıyasla %20 daha yüksek CPU performansı ve %10 daha yüksek GPU performansı vadediyor. Depolama tarafında ise 64 ve 256 GB hafıza seçenekleri bulunuyor.

Kamera özellikleri

Kamera tarafında da iyileştirmeler sunan iPad 10 modeli, ön tarafta yeni 12 MP çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera barındırıyor. Tabletin uzun kenarına konumlandırılan kamera, bu sayede daha fazla görüntü alanı sunuluyor. Ayrıca ana sahne özelliği sayesinde de siz sürekli hareket etseniz dahi kamera sizi otomatik olarak görüntünün merkezine yerleştiriyor. Arka tarafta ise f/1.8 diyafram değerine sahip 12 MP çözünürlüklü kamera yer alıyor.

Onuncu nesil iPad ile birlikte, hoparlörler de yeniden konumlandırılmış. Öyle ki hem üste hem de alta yerleştirilen yeni yatay stereo hoparlörler sayesinde daha iyi bir ses deneyimi sunuluyor.

Daha hızlı bağlantı için Wi-Fi 6, 5G ve USB-C desteği

2022 iPad modeli, yeni bağlantı seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Öyle ki onuncu nesil iPad ile birlikte artık tüm iPad ailesinde USB-C bağlantı noktasına geçilmiş oldu. Ayrıca daha hızlı kablosuz bağlantı teknolojileri olan Wi-Fi 6 ve 5G de yeni iPad modelinde yerini almış durumda. Yeni iPad, Magic Keyboard Folio ve Apple Pencil desteğini de beraberinde getiriyor.

Ayrıca bkz.

M2 çipli 2022 iPad Pro 6 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

2022 iPad 10. nesil teknik özellikleri

Yeni iPad 10 Türkiye fiyatı 

Yurt dışı fiyatı 449 dolardan başlayan iPad 10'un Türkiye fiyatı ise 11.299 TL'den başlıyor. 2022 iPad'in depolama ve bağlantı seçeneklerine göre tüm fiyatlandırma seçenekleri ise şöyle:

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
35 Yorumun Tamamını Gör