Uygulama ile Aç

Araştırma: Alzheimer hastalığının tedavisinde yeni bir yol bulunmuş olabilir

Abone Ol

Araştırmacılar, mikroglia hücrelerini kontrol etmelerini sağlayan yeni bir teknolojisi kullandı. CRISPR isimli bu teknoloji, Alzheimer hastalığının tedavisine yeni bir yaklaşım getirebilir.

San Francisco California Üniversitesi'ndeki bilim insanları, yeni teknolojiyi kullanarak Alzheimer hastalığını tedavi etmeyi hedefliyor. Yapılan araştırma, genellikle bunama ve diğer beyin hastalıkları ile ilişkili olan hasarlı nöronlardan ve proteinlerden kurtularak beyni stabilize eden bir hücre türü olan mikrogliaya odaklanıyor. 

CRISPR teknolojisi, Alzheimer tedavisine yeni bir yaklaşım getirebilir

Martin Kampmann tarafından yönetilen ekip, mikroglial aktivitenin belirli durumlarından sorumlu olan genleri tespit etmek için hazırlandı. Bu sayade ekip, genleri açıp kapatabilir ve yerinden çıkan hücreleri yerlerine geri koyabilir.

Ayrıca bkz.

Yapışık ikizler sanal gerçeklik sayesinde ameliyat edildi

İnsan gönüllüler tarafından bağışlanan kök hücreler aracılığıyla mikroglia hücreleri yapan ekip, bir CRISPR biçimini birleştiren ve araştırmacıların bireysel genleri açıp kapatmasını sağlayan yeni bir platform geliştirmeye başladı.

Bununla ekip, hücrenin hayatta kalma ve çoğalma yeteneğinden sorumlu olan genleri sıfırlayabildi. Gen türlerinin tespiti, araştırmacıların onları başarılı bir şekilde dinlendirmesine ve hastalıklı hücreyi sağlıklı hücrelere dönüştürmesine yardımcı oldu.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
3 Yorumun Tamamını Gör