Uygulama ile Aç

Android 14 için kritik karar: Eski uygulamalar için APK desteği sona eriyor

Abone Ol

Google, Android 14 ile birlikte güncel olmayan uygulamaların cihazlara yüklenmesini engellemeyi planlıyor. Yeni değişiklik, API gereksinimlerini daha sıkı hale getirecek.

Günümüzde Google, dışarıdan yüklemeler konusunda Android kullanıcılarına geniş bir destek sunuyor. Bu bağlamda birçok kullanıcı, mağazada bulunmayan veya kaldırılan eski uygulamalara APK’ler üzerinden erişebiliyor. Ancak bu durum Android 14 ile ortadan kalkabilir. 9to5Google tarafından tespit edilen bir kod değişikliğine göre, Android ekosisteminde yer alan eski uygulamalara daha katı önlemler getirilecek.

Android 14'te eski uygulamalar için APK desteği sona eriyor

Bildirilenlere göre Android 14, API gereksinimlerini daha sıkı hale getirerek eski uygulamaların cihazlara yüklenmesini tamamen engelleyecek. Böylece yazılım devi, kötü amaçlı yazılım tehditlerini azaltmayı ve mağazada bulunan uygulamaların geliştiriciler tarafından güncel tutulmasını hedefliyor.

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda Google, mağazada listelenecek yeni uygulamaların en az Android 12 sürümüne destek sunmasını gerektiren ek kurallar getirdi. Ancak bu kurallar yalnızca Google Play Store'a yönelik uygulamaları kapsıyordu. Android 14'te ise, uygulama mağazasından ziyade sistem tabanlı bir sınırlama getirilmiş olacak.

Ayrıca bkz.

Google Mesajlar'a eklenecek yeni özellik belli oldu

Başlangıç olarak Android 14, özellikle Android'in eski sürümlerini hedef alan uygulamaları engelleyecek. Google zaman içinde Android Marshmallow eşiğini yükseltecek ve her yeni Android güncellemesinde gereklilikleri arttıracak. Böylece eski uygulamarın APK üzerinden yüklenmesi de tarih olacak diyebiliriz.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
30 Yorumun Tamamını Gör