Uygulama ile Aç

Apple, geçtiğimiz yıl App Store'da 1,6 milyon uygulamayı durdurdu

Abone Ol

Apple, 2021 yılında App Store'da gerçekleştirdiği gizlilik ve güvenlik önlemlerine dair faaliyetlerini açıkladı. Şirket, 1,5 milyar dolarlık dolandırıcılık girişimini önledi.

App Store'u güvenli ve güvenilir bir yer olarak tutmayı amaçlayan Apple, geçtiğimiz yıl geliştiricileri ve kullanıcıları dolandırmaya çalışan kötü aktörleri platformdan uzaklaştırmak için gerçekleştirdikleri eylemleri açıkladı. Şirket, 2021'de yaklaşık 1,5 milyar dolarlık dolandırıcılık işlemlerini durdurduğunu söyledi.

118 milyon hesap oluşturma girişimi reddedildi

2021 yılında Apple, App Store'daki 1,6 milyondan fazla riskli ve güvenilmez uygulama ve uygulama güncellemelerini durdurdu. Şirket ayrıca, 802 binden fazla geliştirici hesabını da kapattı.

Teknoloji devi, Kurumsal Geliştirici Programı aracılığıyla yasa dışı olarak dağıtılan 3,3 milyondan fazla uygulamayı engellediğini söyledi. Dolandırıcılık ve kötüye kullanımla ilişkili 170 milyondan fazla müşteri hesabı devre dışı bırakılırken 118 milyondan fazla hesap oluşturma girişimi, sahtekarlık ve kötüye kullanım faaliyetleri sebebiyle reddedildi.

Apple'ın Uygulama İnceleme ekibi 34.500'den fazla uygulamayı gizli veya belgesiz özellikler içerdiği ve spam veya taklitçi uygulama olduğu tespit edilen 157 binden fazla uygulamayı reddetti. Ayrıca 343 binden fazla uygulama çeşitli gizlilik ihlalleri nedeniyle denetimden geçemedi.

Ayrıca bkz.

TikTok, Clear Mode ile daha kolay görüntüleme deneyimi sunuyor

Kredi kartı dolandırıcılığını önleme üzerine de çalışmalar yürüten Apple, App Store'daki denetimlerine hız kesmeden devam ederek uygulama mağazasını kullanıcıları için güvenli bir yer olarak tutmak için yeni önlemler de alacağını söyledi.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
1 Yorumun Tamamını Gör