Uygulama ile Aç

FCC yetkilisi: Ulusal güvenliği tehdit eden TikTok yasaklanmalı

Abone Ol

Çin'in ABD vatandaşları üzerindeki gözetimi konusunda endişeyi dile getiren FCC komiseri Brendan Carr, popüler TikTok uygulamasına karşı ulusal bir yasak talep ediyor.

Federal İletişim Komisyonu'nda (FCC) komisyon üyesi olan Brendan Carr’a göre, ABD hükümeti ulusal güvenliği tehdit eden TikTok yasaklanmalı. Bununla birlikte, TikTok pes etmiyor ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS) ile bir anlaşma yapmaya çalışıyor.

Ayrıca bkz.

Vine geri geliyor: Vine 2.0, bu yılın sonunda çıkabilir

"TikTok, ulusal güvenliği tehdit ediyor"

Federal İletişim Komisyonu (FCC) komisyon üyesi olarak görev yapan avukat Brendan Carr’a göre TikTok "sadece başka bir video uygulaması" değil, Pekin'in komünist diktatörlüğüyle doğrudan bağlantılı "çok miktarda kişisel ve hassas veri toplayan sofistike bir gözetim aracı".

Birkaç ay önce Carr, Google ve Apple'dan TikTok'u ilgili uygulama mağazalarından kaldırmalarını istemişti. TikTok'un ana şirketi ByteDance, şu anda Çin hükümet yetkililerinin ABD vatandaşlarıyla ilgili TikTok verilerine erişimiyle ilgili endişeleri hafifletecek bir teklif için CFIUS ile görüşüyor. TikTok, ABD verilerini Oracle tarafından işletilen sunuculara da taşımıştı.

Öte yandan TikTok, Washington ile tatmin edici bir anlaşmanın gerçekleşeceği konusunda kendinden emin. Şirket, "Komisyon üyesi Carr'ın ABD hükümeti ve TikTok arasında yapılan gizli görüşmelerde hiçbir rolü veya doğrudan bilgisi yok" dedi ve "bu müzakerelerin ne anlama geldiğini tartışacak bir konumda da değil." açıklamasında bulundu.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
6 Yorumun Tamamını Gör