Uygulama ile Aç

Google Asistan'da bulunan 17 özellik kaldırılıyor

Google, Android telefonlardaki Google Asistan'da bulunan 17 özelliğin kaldırılacağını açıkladı. Firma, bu özelliklerin kullanılmadığını söylerken kalite ve güvenilirliğe odaklandığını belirtiyor.

Arama devi, yeterince kullanılmayan birkaç Google Asistan özelliğini kaldıracağını açıkladı. Bunlar arasında e-posta, video veya sesli mesaj göndermek için sesinizi kullanma özelliği gibi şeyler yer alıyor. Şirket ayrıca Google uygulamasında ve Pixel Arama çubuğunda mikrofonun çalışma şeklini de değiştiriyor.

Google Asistan'da bazı özellikler kaldırılıyor

26 Ocak'tan itibaren, kaldırılacak olan 17 Asistan özelliğinden herhangi birini etkinleştiren kullanıcılar, bu özelliğin kullanımdan kaldırıldığı konusunda bilgilendirilecek ve çoğu özellik 26 Şubat'ta tamamen kaldırılacak. Bu karar biraz manidar zira bir süre önce Google’ın Asistan hizmeti dahil olmak üzere bazı bölümlerinde yüzlerce çalışanın işine son vereceğini sizlere aktarmıştık.

Kaldırılan Asistan özellikleri mobil, akıllı saat ve akıllı hoparlör/ekran cihazlarını etkileyecek, ancak Google kaybedilen bazı fonksiyonları yerine koymak için geçici çözümler sunacak. Ancak Calm meditasyon hizmeti entegrasyonu gibi bazı özellikler tamamen kaldırılacak. Esasında kullanıcıların yönlendirileceği alternatifler de kaldırılan özelliklerin birçoğuna doğrudan eşdeğer değil.

Ayrıca bkz.

Honor MagicOS 8.0 tanıtıldı: İşte yenilikler ve cihaz listesi

Bu arada mikrofon simgesine dokunulduğunda artık Arama yanıtlarını tetikleyecek olan Google uygulamasında da bazı değişiklikler yapılıyor. Kullanıcılar artık örneğin ışıkları açmak gibi eylemleri tamamlamak için Arama çubuğu mikrofonunu kullanamayacak. Pixel Arama çubuğundaki mikrofon artık Asistan yerine Sesli Arama'yı başlatacağından Pixel cihazlar da bundan etkilenecek.

Öte yandan Google Asistan’ın biraz daha basit hale getirilmesi ona daha fazla işlevsellik katabilir. Ek olarak yazılım devi ilerleyen dönemlerde Asistan’a Bard yapay zekasını da eklemeyi planlıyor. Dolayısıyla gelecekte daha akıllı bir asistana sahip olunacak gibi duruyor. Bu arada kaldırılacak tüm özelliklere aşağıdan göz atabilirsiniz:



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
3 Yorumun Tamamını Gör