Uygulama ile Aç

Google interneti daha hızlı hale getirecek Jpegli teknolojisini tanıttı

Google web sayfalarının daha hızlı yüklenmesini sağlayacak Jpegli kütüphanesini tanıttı. Jpegli, görüntüleri mevcut JPEG kodlayıcılara göre %35 daha fazla sıkıştırarak daha hızlı yüklenmesini sağlıyor

Google, gelecek vaat eden diğer görüntü formatları olmasına rağmen JPEG'i geliştirmeye devam ediyor. Arama devi, geriye dönük uyumluluğu koruyarak görüntü sıkıştırmasını optimize eden Jpegli adında yeni bir JPEG kodlama kütüphanesi tanıttı.

Ayrıca bkz.

Windows 10'un popülaritesi artmaya başladı: Windows 11 düşüşte

Şirket, sayfa yükleme sürelerini iyileştirmek ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için tasarlanan Jpegli kütüphanesinin öne çıkan avantajlarını şu şekilde sıraladı:

İnterneti daha hızlı hale getirebilir

Google, Jpegli'nin geliştirilme sürecinde JPEG XL formatından da faydalandı. Şirket az ilgi görmesi ve topluluk tarafından yeterince desteklenmemesi nedeniyle Chrome tarayıcısında bu formatı desteklemekten vazgeçmişti.

Jpegli, interneti daha hızlı ve daha güzel hale getirme potansiyeline sahip. Bu kütüphane yaygınlaştıkça web sayfaları daha hızlı yüklenecek ve görseller daha net ve daha kaliteli görünecek. Web geliştiricileri Jpegli'yi kodlama hızı performansından veya bellek kullanımından ödün vermeden mevcut iş akışlarına zahmetsizce entegre edebilirler.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
14 Yorumun Tamamını Gör