Uygulama ile Aç

Microsoft yaklaşık 11 bin kişiyi işten çıkarıyor

Abone Ol

Global ekonomik krizin etkilemeye başladığı Microsoft dev bir işten çıkarmaya hazırlanıyor. İş gücünün yüzde 5’ine denk gelen yaklaşık 11 bin kişinin işine son verilecek.

Pandemi döneminde gelirleri rekor kıran ve yaklaşık 50 bin kişiyi işe alan Microsoft için rüzgâr tersine esmeye başladı. Firma toplam iş gücünün yüzde 5’ini bu haftadan itibaren kesmeye başladı.

Microsoft işten çıkarmalara başladı

Global ekonomik krizle başa çıkabilmek adına kaynaklarını daha verimli kullanmak isteyen Microsoft ilk hamle olarak iş gücünü kesme kararı aldı. Resmî açıklamanın bu hafta gelmesi bekleniyor.

Ayrıca bkz.

Windows’ta Başlat menüsü ve görev çubuğundaki kısyollar kayboldu

Toplamda 220 bin çalışanı olan Microsoft yaklaşık yüzde 5 civarına denk gelen yani 11 bin kişilik bir kadroyu işten çıkarmaya hazırlanıyor. Ekibin önemli bir kısmı mühendislik bölümlerinden alınmış. Diğer bölümlerde daha az işten çıkarmaların yaşandığı belirtiliyor.

Son dönemde Windows 11 güncellemelerinde sürekli hatalar çıkmasına ve yakın dönemde Windows 12 iddialarına rağmen mühendis kadrosunun azaltılması akıllarda soru işareti oluşturuyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
14 Yorumun Tamamını Gör