Anlık Bildirim

Apple,iPhone OS 3'ün ilk güncellemesini yayınladı

Dünyanın ilk teknik güvenlik konferansı “Black Hat” ‘in Las Vegas'da düzenlenen Amerika ayağının son gününde basınla paylaşılan iPhone'u korsanlara karşı savunmasız bırakan SMS sistemindeki güvenlik açığının giderilmesi için Apple iPhone OS 3'ün ilk güncellemesini yayınladı.

26 Milyon iPhone'da bulunan bu güvenlik açığının,korsanlara telefonun her özelliğini kullanma kısacası cihazın kontrolünü ele geçirme imkanı sunduğu iddia edilmişti. Charlie Miller'in başını çektiği grubun ortaya çıkardığı açıkla ilgili Apple'ın çok daha önceden haberdar edilmesine rağmen bir güncellemenin neden bu kadar geciktiği de kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Apple'ın yıllardır "Korsanlara kapalı" dediği Mac OS'in gittikçe yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan açıklara çözüm bulmakta zorlanıyor yada son yıllardaki elektronik düşkünlüğünden yazılımlarına eski önemi vermiyor.

Apple bundan 2 sene öncede Miller'in başında bulunduğu ekibin ortaya çıkardığı iPhone OS'deki güvenlik sorunları nedeniyle iPhone OS 1.0.1'i yayınlamıştı.

Apple,iPhone OS 3'ün ilk güncellemesini yayınladı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim