Anlık Bildirim

Asus yeni dizüstü bilgisayarı U3 ile GPS'i dize getiriyor

Donanım dünyasındaki gelişmelere paralel olarak dizüstü bilgisayarlar da hızla gelişmeye ve farklı fonksiyonlar kazanmaya devam ediyorlar. Artan rekabet ve pazar koşullarının yarattığı atmosfer gereği satış rakamlarını arttırmanın farklı alternatifler sunmaktan geçtiğini fark eden üreticiler, farklılık yaratacak yenilikçi yaklaşımları üretim sürecine dahil etmeye çalışıyorlar. Tayvan merkezli lider donanım üreticilerinden biri olan Asus, yeni dizüstü bilgisayarı U3 ile taşınabilirlik, güçlü donanım özellikleri, tasarım ve bol aksesuar gibi olması gereken ana başlıkları tek bir model üzerinde toplamaya çalışmış ve bunda da başarılı olmuş gibi görünüyor.

Asus yeni dizüstü bilgisayarı U3 ile GPS'i dize getiriyor

Asus'un U3 modeli ile sunduğu en dikkat çekici özellik hiç şüphesiz GPS desteği. küresel yer/konum belirleme sistemi olarak ta bilinen GPS teknolojisi bir süredir cep telefonlarında da kullanılıyordu. Asus U3 modeli ile kullanıcılarına sunduğu entegre GPS desteği sayesinde adres sorma derdine de son verebilir. Asus U3'ün sahip olduğu bir diğer önemli teknoloji ise sahip olduğu çift grafik işlemcisi. Kullanıcılar pil sorunu olmadığı sırada dizüstü bilgisayar üzerinde bulunan DirectX 10 destekli GeForce 8400M GS ekran kartı ile yüksek 3D performansı elde edebilirken, pil sorunu ortaya çıktığında anahtar yardımı ile entegre grafik işlemciyi devreye sokarak pil ömrü uzatılabiliyor.

Asus yeni dizüstü bilgisayarı U3 ile GPS'i dize getiriyor

S-Video, USB, FireWire, Wireless açma-kapama, SD kart slotu, kulaklık, mikrofon girişleri

Asus yeni dizüstü bilgisayarı U3 ile GPS'i dize getiriyor

ExpressCard 54, harici ekran kartını açma-kapama anahtarı, 2xUSB portu, GPS anten portu, HDMI, eSata portu

13.3-inç'lik ekrana sahip olan Asus U3 üzerinde işlemci olarak Intel'in yeni nesil Santa Rosa platformu için hazırladığı 1.6GHz'lik L7500 veya daha hızlı bir modeli kullanılacak gibi görünüyor. Bilindiği gibi Intel'in L (Low Voltage) serisi işlemcileri özellikle düşük güç tüketim değerleri ile uzun pil ömrü sunma konusunda hayli iddialılar. Yani Asus, kullanılan ekran boyutu ve işlemci tercihi ile hem taşınılabilirlik hemde uzun pil ömrünü hedef belirlemiş gibi görünüyor. Ekran kartı konusunda dediğimiz gibi, Sony'nin VAIO SZ modellerine benzer şekilde dahili ve harici iki ekran kartı kullanılmış durumda.Kullanıcılar o anki ihtiyaçlarına göre seçim yapabiliyorlar.

Asus yeni dizüstü bilgisayarı U3 ile GPS'i dize getiriyor

Harici ekran kartı veya entegre grafik işlemciyi devreye sokabiliyorsunuz.

Asus yeni dizüstü bilgisayarı U3 ile GPS'i dize getiriyor

Asus U3 GPS desteği ile dikkatleri çekiyor.

Asus'un U3 ile sundukları bunlardan ibaret değil. 13.3-inç LED temelli ince ekranla birlikte gelen dizüstü bilgisayar sahip olduğu HDMI desteği ile de dikaktlerden kaçmıyor. Özellikle geleceğin standardı olacağına kesin gözüyle bakılan ve yüksek tanımlı ses ve görüntünün tek kablo üzerinden iletilmesini sağlayan HDMI ara birimi ile dileyen kullanıcılar çalışmalarını daha büyük bir ekran üzerinde de devam ettirilebilirler.Tabi HDMI desteğinin yanı sıra ExpressCard54, eSATA ve Firewire portlarının olması da genişleme imkanları açısından son derece önemli. Tasarım açısından baktığımızda ise kullanılan piyano siyahı boya, gümüş renkli tuş takımı ve siyah renkli deri kaplama ile Asus U3'ün son derece şık bir dizüstü bilgisayar olduğunu söyleyebilmek te mümkün.

Asus'un hazırlıkları devam eden yeni dizüsüstü bilgisayarının Eylül ayı içerisinde 2000$'dan başlayan fiyatları ile pazara giriş yapacağı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim