Anlık Bildirim

Athlon XP'ye Çekirdek koruyucusu (Şapka) çıktı

Athlon'ların çekirdeklerinin soğutucu takma sırasında ne kadar hassas olduğunu daha önce soğutucu takan herkes bilir. Bu kırılganlığı önlemek için bildiğiniz gibi ship denilen yükseklik sağlaycı metaller bir ara oldukça popülerleşti. Ancak bunlar bile kırılmayı engelliyemiyordu zira soğutucuların çoğunun takılma mekanizması sonucunda işlemci üzerine iyi bir basınç sağlamaları gerekiyor. Diğer yandan Intel bildiğiniz gibi ısı dağıtıcı dediği bir metal tabaka ile bu soruna yıllar öncesinden çözümü bulmuştu.

Şimdi ise bakır şapka ile bu kırılma olasılığı ortadan kalktı gibi ama bunu ayrıca (bulabilirseniz) satın almanız gerekiyor. Yurtdışında Japonya'da 16$'dan yeni satılmaya başlayan şapka eğer fiyatı ucuzlarsa ki bence kesinlikle ucuzlayacaktır (yarı fiyatı normal) oldukça popüler olacağına inanıyorum. Tek sorun ise şu şapka doğal olarak ekstra bir katman oluşturduğundan çekirdek ısısı 1-2 C arası artış göstermiş aşırı overclock meraklıları için çok kötü bir durum ama garantiyi seven ve kendi işlemcisini çıkartıp takmak isteyen kişiler için harika bir sistem. Bunun ilk deneme ürün olduğunu düşünürsek yakında daha performanslı ürünler bile çıkabilir. Belki ısıyı bile düşürmeye yardımcı olabilirler çünkü işlemciyi dört taraftan sarıyorlar.

Uygulama ise biraz ilginç şapka işlemciye tam olarak kapandığından şapkanın içini Arctic Silver III ile doldurup işlemci üzerine kapatmışlar desek yeridir. Bu sayede işlemci şapkanın yan duvarlarınada temas ederek ısı iletim performansı artmış. Not olarak işlemci üzerine çok az ekstra yükseklik eklediğinden soğutucunun mekanizması buna iltimas geçebilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim