Anlık Bildirim

Banias , Yeni Intel Entegre Sisteminin adı

Biliyorsunuzdur Intel'in ve rakibi Via'nın uzun zamandır tek chip üzerine işlemci, kuzey ve güney köprüleri, ses, ekran kartı, network gibi bileşenleri toplama düşüncesi vardı. Bunu Intel daha önce Timna ile düşünüyordu ama bu i820 ile RDRAM kullandığı için ve RDRAM ile ucuz bir sistem yapmanın zorluğu olacağı, i820'de SDRAM kullanılması ile çıkan bug ile SDRAM kullanılmasınında imkansız olması üzerine Intel bu plandan vazgeçmişti.

Şimdi Banias ile 2002 sonu, 2003 başı gibi bunu gerçekleştirecek. Pentium III ve Tualatin, i830 üzerine kurulu olacak sistem gelişkin özellikleri üzerinde bulunduracak.

1.4 Ghz'de çıkması beklenen sistem notebook pazarında yüksek tasaruf sağlamayı planlıyor. Via'nın Mathew kod adlı işlemcisi ise 9 aydır örnekleri dolaşmakta kısaca Via ürününü çok daha önce çıkaracak ve büyük ihtimalle bu ürünlede düşük enerji tüketimi isteyen server ve notebook piyasasına girecek. Özellikle Notebook dünyası Via işlemcileri için bir ilk olacak. Böylece Intel, Amd, Via ve Transmeta notebook pazarında birbirine girecek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim