Anlık Bildirim

Bilişim Son Gün Notları

 Pazar günüde bilişimdeydim. Orda bulunmamın esas nedeni ise sizlere en güzel görüntüleri aktarmaktı. Evet bir sürü reism çekip sizlere bu satırları yazarken aktaracaktım ama olmadı.

Sinir bir durum ;

   İlk önce kameranın pili bitti ama neyseki yedek pil getirmiştik , sonra geri sararken takıldı , biz çektiklerimiz tekrar çekme pahasına resimleri yaktık , yeni filmler koyduk ama bu seferde kamera bozuldu. Kapak açıldığı an sarmaya çalışıyordu. Bu saçma olay sonucu benim çok sinirim bozuldu ve fuarı terk ettim. (saat 7:00 olmuştu) Sizlere daha önceden gördüklerimi anlatacağım. Bu arada elimdeki imkansızlıklardan dolayı sizden özür dilerim gerçekten çok üzgünüm...

Tekofaks ;

   Yıllardır bir panasonic cep telefonu hayranı olan ben tabii ki Panasonic'i Tekofaks'ın getirdiğini biliyor hatta diğer faks , notebook , projektör ve fotokopi makinasından haberim vardı.

   Ama gerçekten fuarda gördüğüm 50" lik Dijital plasma monitörden haberim yoktu. Daha önce 50" plasma'nın yapıldığını biliyordum ama gözle görmek inanın ayrı bir şey. Tanıtım sırasında ayrı bir süpriz vardı. O kocaman güzel Tv'de bir hava alanında yayınlanan uçak iniş ve kalkış saatlerini belirten o meşhur görüntü vardı. Bu beni ayrıca büyüledi. Bu benim daha önceden tahmin etmediğim bir kullanım alanı idi ve Hayatımızı değiştirecek bir olaydı. Bunun en büyük örneği fuarın bütün ana salondan salona geçişlerde kapı başlarında o salon hakkında bilgi veren yazılar ve resimler geçiyordu inanın insan kendini çok lüks bir yerde hissediyordu. Desteklediği çözünürlük 1280*960 idi bu en yüksek çözünürlüktü.

   Diğer güzel şeylerden bahsedeyim. Bir kere canlı görüntülü cep telefonu vardı. Bu biraz şaçma gibi geldi. Ama neyse. Çünkü çok büyük ve hantaldılar (normal bir insan eli kadar diyelim) . Onalrın yanında gelecekteki hallerini anlatan bir iki adet prototip vardı. Bunlar daha ufak ve bildiğimiz cep telefonu ekranı boyutunda ekranlara sahiplerdi fakat bunlar renkliydiler. (ne yazık ki çıkartma vardı fazla heyecanlanmayın)

    Diğer yenilikleri ise not almıştık onları sonra aktaracağım. Ama esas Tekofaks standının güzelliği yazdığım zaman çıkacak. Şimdiden söylemeden edemeyeceğim ufak bir not ise bütün standtaki kişiler hoş bir kulaklık cihazı kullanıyorlardı ki aslında bütün fuar böyle idi. (heryer casus dolu gibi idi Takım elbiseli , çok güzel kulaklık mikrofon setine sahip kişiler)

www.tekofaks.com.tr

Motorola ;

Uzun bir köşeyi işgal etmiş olan stand sanki Şili'yi hatırlatıryordu. Dikkat çeken iki tip cihaz vardı. Gprs destekli olanlar ve Uzun mesafe destekli Telsiz telefonlar.

Gprs'i kullanan modeller bunun avantajını yani devamlı nete bağlı kalmayı ve çekilen data üzerinden ücretlenmeyide sağlıyor ve üstüne üstlük hızıda yanında getiriyor. Fuarda iki model vardı biri ilerde gelecek olan ve uzak bir zaman var yani. Diğeri ise yakında çıkacak bir şey. Yakında göreceğinmiz normal bir telefona benizyor adı ise "Motorola Timeport 260". Diğeri ise nerdeyse palm'a benziyordu. Kocaman bir ekrana sahipti ve dokunmatikti. İlginç olan standdaki görevli bir Japon'un cebinden çıkardığını belirtti.

Telsiz telefonlar ise ayrı bir olaydı. 10 Km çekiş alanına sahip ve ruhsat gerektirmiyordu. 10 saat normal dayanma 3 saat konuşma süresine sahip olan ürün Li-on pil kullanırken diğeri ise normal kalem pil (AA) kullanıyordu. Güvenlik ise bence büyük bir dertti otamatik şifreleme ve şifre çözme yeteneğinden mahsundular ve sadece 304 kanala sahipdiler. Buda yemezöiş gibi kanallar elle değişiyordu. Kötü niyeti bırakın dar bir alanda nerdeyse herkes birbirini dinleyebilir. Ama yinede kullanım alanına göre oldukça faydalı olabilirler.

Bir diğer iki çeşit var ama bence o kadarda önemli değiller. Biri organizer tipi sms ve Wap browser'ı olan modeli "Motorola V.100" diğeri ise dünyanın hemen hemen heryerinde dolaşmayı vaat eden bir model. Özellikle Amerika'yı sık ziyaret edenler için hoş ama Tri-Band denmesi ile anca Türkiye'de daha iyi çekiyor diye satılacak bir ürün. (900/1800/1900)

www.motorola.com.tr

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim