Anlık Bildirim

Bilişimde VO-IP

Yakın zamanda ülkemizde öncelikle, kurum ve kuruluşlarda uygulanması muhtemel bir teknoloji Bilişim 2000'de değişik firmaların sunumları arasında idi: IP Paketleri Üzerinden Ses İletimi, yani Voice-Over-IP.ISS'lar bazında altyapı çalışmaları devam eden bu teknoloji ile birlikte:

  • Telefon görüşmelerinin maliyeti,normal şartlara kıyasla çok düşük hizmet bedelleri ile gerçekleştirilebilmek;
  • Aradığınız kişiye ulaşamıyorsanız,bilgisayarına,hatta yönlendirme varsa aynı zamanda cep telefonuna sesli e-mail (voice-mail) mesaj bırakmak;
  • Görüşmenin bir kısmını,ya da tamamını sabit diskte muhafaza edebilmek mümkün olacak.

   Bu teknolojinin en etkili silahı ise, zaman ve mesafeye göre ücretlendirilen telefon görüşme bedelleri yerine getirdiği,mesafe bağımsız, ucuza ve yüksek kalite ile gerçekleştirilebilecek telefon görüşmeleri.

   Bu durum şirketler için büyük önem taşıyor , nitekim büyük şirketlerdeki aylık telefon görüşme bedelleri toplamının bazen milyarlarca lirayı bulduğu düşünülürse,Voice Over IP teknolojisi ilk aşamada bu pazara yönelik olarak sunulacak demek yanlış bir tahmin olmaz.

İlke'nin notu: Komplo teorisi uzmanları,ve paranoya sahibi insanlar bu gelişmeye korku ile bakacaklardır,hatta haklı bile olabilirler,ancak Voice Over IP, şüphesiz internetin günlük hayata entegrasyonunda önemli bir gelişme olacaktır -hem görüşmelerinizi güvenli bir ortamda yaptığınızı da kim söyledi ? ;)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim