Anlık Bildirim

Celeron 1700 ve 1800 İncelemesi

Yeni Celeron'lar oldukça karmaşa yarattı. Zira performansları hep soru işareti doluydu. Bazen oldukça iyi performans verirken bazen Celeron 1.4'e yani Tualitin çekirdekli modele yenik düşüyorlardı. Xbitlabs'ın yaptığı bu incelemedede olay pek farklı değil.

Yeni Pentium 4 çekirdekli Celeron'lar az ön belleklerinin sıkıntısını oldukça fazla çekiyorlar. Ancak yinede bir felaket değiller. Destekledikleri 400 Mhz FSB ve 266 Mhz DDR ile yüksek bandwith genişlikleri sayesinde bir çok kez başarılı oluyorlar. Fakat bu başarı içersinde ne yazık ki oyun performansı bulunmuyor. Öyleki oyunlarda Celeron 1.4 Ghz ve Duron 1.3 Ghz'e yenik düştükleri durumlar çok fazla.

Baştan dediğimiz gibi yeni Celeron'lar basit uygulamalar için yeterli özellikle FPU gücü gerektirmeyen ve yüksek veriyolu iletişimi gerektiren uygulamalarda hatta çok tatmin ediciler. Bu katagoriye günlük bilgisayar kullanımını ekliyebiliriz. Onun için herhangi bir şirketin yada internet kullanıcısının tam istediği gibi bir işlemci. Ama eğer oyunlara yada 3D uygulamalarına geldiğinde Celeron Socet478'ler size göre değil böyle bir durumda daha güçlü olan Pentium 4'lere yada hem ucuz hemde yüksek güçlü Athlon XP serisine yönelmeli.

Testlerde hep grafikler ve rakamlar kullanıldığı için çok fazla okumanıza bile gerek yok. Xbitlabs bu konuda çok güzel bir iş başarmış yazıdaki tüm grafiklere bakarak bile bir çok şey anlayabilir ve yorumlayabilirsiniz. Onun için vaktinizi ayırmanızı tavsiye ederim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim