Anlık Bildirim

Çift kol naklinde doktorlar erken sonuç almayı bekliyor

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi hastalarından birisine bir çift kol nakli yaptı. Bu işlem ekibin gerçekleştirdikleri 5. çift kol nakil işlemi oldu.

Çift kol naklinde erken sonuç Tam Boyutta Gör

Birçok tıbbi gelişmeye imza atan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, şimdi de bir hastaya yapılan çift kol naklinden erken sonuç almayı bekliyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi 9 yaşında geçirdiği kazada kollarını kaybeden Yavuz Ayılmazdır'a bir çift kol nakli yaptı. Özkan nakil sonrası sürecin iyi geçtiğini aktarıyor. 

Prof. Dr. Ömer Özkan ameliyattan sonra hasta Ayılmazdır'ın kollarını gördüğünde çok mutlu olduğunu söyledi. Öte yandan Özkan'a göre asıl mutluluk, 25 yıldır kolsuz yaşayan Yavuz kollarını hissetmeye başlayınca yaşanacak. 

Profesör Özkan çift kol naklinde beşinci ameliyatlarını gerçekleştirdiklerini ve Yavuz'un ameliyatında nakil bileklere yakın yerden yapıldığı için, duyuların daha erken gelmeye başlayacağını beklediklerini söyledi. Özkan'a göre Yavuz önümüzdeki 1-1,5 aylık süreçte kollarını hissetmeye başlayabilir. Küçükken bir dinamit patlamasında iki kolunu da kaybeden Yavuz'a, 29 Haziran'da beyin ölümü gerçekleşen bir polis memurunun kolları nakledildi. 

Profesör Özkan, daha 50 çift kol bekleyen hastalarının olduğunu, tek ve çift olarak da 100'ü aşkın hastanın sıra beklediğini söylüyor. Bununla birlikte Özkan nakil etme konusunda dünyadan çok ileride bir noktada olduklarını ancak kadavralardan bağış yapma konusunda da yine dünyadan çok geride olduklarını belirtiyor. Bu açıdan vatandaşta bir algı oluşturulması gerekiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim