Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Web Günlükleri (Bloglama) Video Serisi 1/3

Web Dersleri bölümü için hazırladığım ve Web Günlükleri (Bloglar) hakkında konuşacağımız, 3 videodan oluşacak bu video serisine hoşgeldiniz.

  1. 1. videoda, Web Günlüğü nedir? Neden bir insan Web Günlüğü açmak ister? Web Günlüğü süreci nasıldır ve size getirileri nelerdir? sorularını tartışacağız
  2. 2. videoda, Nerden başlamak lazım? Nelere dikkat edilmeli? Nasıl başarılı olunur? konularına değineceğiz
  3. 3. videoda ise WordPress içerik yönetim sistemini kullanarak, beraber sıfırdan bir web günlüğü kuracağız, alan adı alacağız, barındırma hizmeti alacağız, içerik gireceğiz ve bir web günlüğünde yapılan bir çok işlemi yapacağız.

İnternet üzerinde bilgi paylaşımı, web günlükleri ile inanılmaz derecede arttı, ve ülkemizdeki web günlükleri sayıları, yurtdışı işe kıyaslandığında çok az bu üzücü durumun bir nedeni türkçe kaynak azlığı olabilir, ya da mevcut kaynakların yeterli olmaması olabilir.

Birde şöyle bir durum var, bilgisini paylaşmak isteyen bir çok insan var ama malesef yeterli teknik bilgileri yok.

Donanım Haber stüdyolarında hazırladığım bu paylaşım ile hem türkçe kaynak eksikliğine olumlu bir katkıda bulunmak hem de teknik bilgisi olmayanlara gerekli bilgileri göstermek istiyorum.

Takip ettiğim, çok başarılı bir kaç web günlüğünün bağlantılarını sizlere sunmak istiyorum;

Ayrıca geçtiğimiz aylarda düzenlenen Blog Ödülleri 2008 de ödül alan web günlüklerinin adreslerine ise şu adresten ulaşabilirsiniz.

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim