Radyo yayını, iki (2) dijital uydudan 2.3 Ghz band genişliğinde bütün ülkeyi kapsayacak şekilde yapılıyor. Uydu sinyallerinin zayıf kaldığı yada uyduyu hiç görmeyen vadi yada benzeri gibi yerlerde ise güçlendirmek amaçlı tekrarlayıcı sistemler döşenebiliyor. İki (2) servis sağlayıcı 1992 yılında yapılan lisans sözleşmesi ile yayın hakkını elde etti ve bu ikisi (XM ve Sirius ) şimdi, kablolu tv ve dijital uydu yayınlarında olduğu gibi aylık olarak ödenen belli bir ücret karşılığında üyelerine hizmet vermekteler. Tabi bu servislerden yararlanmak için özel ekipmanlara sahip olmanız gerekli.
Sonuç olarak parazitlenen ve oldukça sık reklam yayını olan, düşük ses kalitesine sahip, az seçenekli, sıradan, radyolar bu yeni Dijital Uydu Radyo (Digital Audio Radio Service (DARS)) sonrası pekde çekici gelmemekte. Tek sorun, Dijital Uydu Radyo sisteminin arabalar ya da evlerde büyük antenler ile ve/veya adaptörler ile kullanılması zorunluluğu idi, fakat günümüzde bu yayınları taşınabilir cihazlarla dinlemek mümkün . Milenyumdan hemen önce fırlattıkları uydular ile yayına başlayan firmalar şu sıralar ayda 10-13$'a oluşturdukları tüm içeriği kullanıcılara sunuyorlar.
Şu sıralar Sirius 'da 1.1 Milyon, XM 'de 3 milyon'dan fazla üye bulunmakta ikiside yıl içersinde bunu ikiye katlamayı planlamakta. Ne yazıkki bu iki firma birbirinden farklı teknolojiler kullanarak bu yayını dağıtmaktalar ve bu yüzden farklı donanımlara ihtiyaç duyuyorlar. Bu durum üyeleri üye oldukları firmanın teknolojilerini destekleyen ürünler almak zorunda bırakıyor. Aşağıda firmalar ve verdikleri hizmetler hakkında çok daha fazla bilgi alabileceğiniz resmi web siteleri linkleri mevcut.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:

