Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Karşınızda Zotac GeForce GTX 1080 AMP Extreme: Kaslı ve hızlı

Nvidia'nın önde gelen iş ortaklarından Zotac, şimdiye kadar geliştirmiş olduğu en dikkat çekici modelle karşımızda. Bu videomuzda GeForce GTX 1080 AMP Extreme'e yakından bakıyoruz
GeForce GTX 1080'i özelleştiren firmalardan biri de Zotac. Şirketin en güçlü modeli olan GTX 1080 AMP Extreme, tasarım özellikleriyle güçlü göründüğü gibi, soğutma performansıyla da iddialı bir model.

Zotac mühendislerinin her detayı üzerinde yoğun mesai harcadığı ekran kartı, yeni nesil IceStorm soğutucusu ile geliyor. 90mm çapında üç adet Eko fana sahip olan ekran kartı, grafik işlemci yük altında olmadığı durumlarda fanları kapatarak sessizlik sağlayabiliyor. 6 adet bakır ısı borusuna sahip olan kart üzerinde, çok sayıda alüminyum yapraktan oluşan oldukça büyük ısı dağıtım bloğu bulunuyor.

En yüksek performans için kart üzerindeki tüm bileşenlerin yoğun yük altında yüksek kararlılık göstermesi gerektiğini bilen Zotac, hem ekstra soğutma hem de baskılı devre kartını korumak altına, mukavemeti yüksek arka plaka kullanmış. Zotac GTX 1080 AMP Extreme'in soğutucu fanlarında ilginç bir detay daha bulunuyor.
Konuştuğum mühendisler, geleneksel fan tasarımlarında, fanın merkez noktasına yakın alanların ölü bölge oluşturduğunu ve aktif soğutma sisteminden yeteri kadar istifade edemediğini dile getirirken, bunun önüne geçebilmek için fan yaprakları üzerinde ekstra kanatçıklara yer veriyorlar. Bu sayede hava direnci düşürülüp anlık hava akışı da %30 civarında arttırılarak birim alan soğutma verimliliği yükseltilmiş ve ölü bölge sıkıntısı aşılmış.

Yeni soğutucu sadece performans değil estetik olarak da ilgi çekici bir görüntü ortaya koyuyor. Karbon fiber etkisi yaratan kaplamaya ek olarak her üç fanın alt ve üstündeki özel şeritler ile soğutucu üzerinde Push the limıts yazısı arka aydınlatma özelliğine sahip. RGB destekli bu sistemde, ışık rengini Zotac'ın FireStorm yazısı üzerinden belirleyebiliyorsunuz.

Fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak sunulan ekran kartında GPU hızı standart olarak 1771MHz, Boost hızı ise 1911Mhz olarak belirlenmiş. Yüksek frekans değerlerinde yaşanması muhtemel güç dalgalanmasını kontrol altında tutabilmek için donanımsal önleyici power boost özelliğinin yerini koruduğu ekran kartında referans model Founders Edition'dan farklı olarak iki adet 8pin güç konnektörü bulunuyor.

2560 adet CUDA çekirdeği ve 256-bit bellek veri yolu gibi, GP104 GPU'suna has karakteristik özelliklerin korunduğu ekran kartına 8GB GDDR5X bellek eşlik ediyor. Görüntü aktarımı için üç adet DisplayPort 1.3, bir adet HDMI 2.0b ve DVI konnektörüyle donatılan ekran kartı, SLI kurulumuna olanak tanıyor yalnız kart hacim olarak ankart üzerinde 2.5 slotluk bir alan işgal ettiği için buna uygun esneklikte bir anakartın kullanılması gerekiyor.
GeForce GTX 1080 AMP Extreme, Zotac'ın dünya genelinde piyasaya süreceği en güçlü ekran kartı olacak en azından şimdilik. Saat hızları henüz açıklanmayan kartın fiyatı da sınıfındaki özel tasarımlı rakipleriyle benzer düzeyde olacak gibi.
Evet arkadaşlar ben Erdi Özüağ, bu videoda Zotac'ın yeni amiral gemi modeli olan GeForce GTX 1080 AMP Extreme'e yakından bakmış olduk. Bir sonraki videoda görüşene kadar hoşçakalın ve kendinize çok iyi bakın.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim