Anlık Bildirim

Film üreticilerinden korsana karşı yeni önlem ; ses şifreleme

Film üreticileri ve beraberinde sinemalar el kamerası ile gizli çekim veya yasadışı yollardan direk sinemaya yollanan bantların ele geçirilmesi ile yapılan çekimlerden oldukça büyük kayıplara uğramaktalar. Henüz film yeni gösterime başlamışken, korsanları sokak tezgahlarında yerlerini alıyorlar. Üreticiler bunun önüne geçmek için gelecek seneden itibaren sinemaya yollanan filmlerde yeni bir koruma tekniği kullanmaya başlayacaklar.

Yöntem kabaca sinemaya gönderilen filmlerin işaretlenmesi, bu işaretin kopyalarada geçmesi ve işareti gören oynatıcıların filmi oynatmaması mantığına dayanıyor. Sinemelara gönderilen filmlerde, seslerin üzerine kolay kolay anlaşılamayacak oldukça gizli koruma parazitleri eklenecek. Bu parazitler insan kulağı tarafından algılanamayacak kadar güçsüz ve belirsiz olacaklar. Filmlerin resmi HD DVD lerinde bulunmayacak olan bu parazit, sadece sinemalara gönderilen versiyonlarında ve tabiki sinemalardan izinsiz olarak el kamerası ile çekim yapan korsanların kayıtlarında bulunacaklar. Ses parazitleri özellikle kamera mikrofonlarının kayıt edebileceği bantlarda olacaklar.

Yeni nesil HD DVD oynatıcılar, insan kulağı algılayamasada bu parazitleri algılama yeteneklerine sahipler ve eğer oynatılmak istenen film bu korma parazitlerini içeriyorsa HD DVD oynatıcı gösterime son verecek ve filmin bu cihazda oynatımı mümkün olmayacak. Resmi HD DVD lerde bu tip parazitler olmayacağından HD DVD oynatıcınızda hiç bir sorun yaşamadan orjinal filminizin tadını çıkarabileceksiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim