Anlık Bildirim

Gigabyte 7VAXP-A Ultra KT400A İncelemesi

Via'nın güncelleştirdiği ve ince ayar çektiği yeni chipsetini taşıyan ilk ürünün incelemesi yapıldı. Daha önceden Via'nın gönderdiği sample'lar ile incelemeler vardı fakat Ocworkbench'in yaptığı inceleme farklı bakış açıları bakımından çok yararlı olmuş. Chipset piyasasında aynı işlemci ile maksimum güç almaya çalışmak her zaman önemlidir fakat bu yapılan aşırı zorlama testleri gerçek dünya testlerinden genelde uzaktır. Zorlama testlerinde nForce 2'ler her zaman ki gibi birinci sıraya yerleşirken KT400A ise Sis 746FX'ide genelde geride bırakmayı başararak ikinci sıraya yerleşmiş durumda. Kısaca çoğu testte nForce 2'nin ensesinde.

Fakat gerçek dünya kullanımı en yakın smule eden testlerde Sis tabanlı chipsetler en yakın rakiplerine %10 oranında fark atmış durumda. Bunun nedeni genelde gerçek dünyada aynı veriyi binlerce kez işlemek yerine harddisk performansının gerçek performansı etkilemesinde yatıyor. Sis'ler bir şekilde harddisk performanları daha yüksek ve rakiplerine bu konuda fark atıyorlar. Kısaca işiniz mühendislik hesapları yada oyun değil ise ilginçtir ama günümüzde en performanslı chipset Sis'in.

Chipset bazında değilsede anakart bazında baktığımızda Gigabyte'ın yeni ürünü tam bir mağza ürünü. Üzerinde 6 ch ses, IDE RAID, SATA, LAN, 1394 (Firewire), USB 2.0, Dual BIOS bulunmakta. Diğer yandan hayati overclock seçeneklerini barındırmıyor yada erişilmesi çok zor dip switch'ler ile sağlanıyor. Kısaca overclock etmeyi azda olsa ilerde düşünürüm derseniz bu üründen uzak durun ama eğer herşeyi içeren bir anakart istiyorsanız bu ürünü mutlaka alın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim