Anlık Bildirim

HIS Radeon 9800Pro IceQ İncelemesi

Türkiye'nin önde gelen sitelerinden olan Pclabs'dan en havalı soğutma sistemine sahip His Ati Radeon 9800 Pro'nun incelemesini yapmış. İnceleme ile birlikte yeni sürücülerden olan Ati Catalyst 3.8'in bir önceki versiyona göre hızınıda ölçmüş. İşte size incelemeden bir alıntı ;

"HIS 9800Pro ICEQ'ya gelirsek. Kartı çok beğendik. Kutusundan soğutmasına özel bir kart. Soğutma sistemi kesinlikle işe yarıyor ve sessiz. Yani sadece sessizlik sağlayan bir çözüm değil. Overclock'taki başarısı bunu kanıtladı. Eğer overclock yapmayacaksanız sessiz moduna alır, bir şey duymazsınız. Eğer kasanızın diğer fanları da sessiz ise standart bir ekran kartı bu sessizliği ufacık fanıyla rahatlıkla bozabilir. O nedenle tam bir sessizlik için ekran kartlarına da müdahale şart. ICEQ, VGA susturucusu sıfatına sahip ve bu işi de çok iyi yapıyor. "

Overclock başarısına gelince kart müthiş bir başarı elde etmiş IceQ olmayan 9800 Pro 412/730 MHz'de takılırken IceQ'lu sistem 450/730 Mhz'e kadar yükselebilmiş. Ram soğutucuları için ise standart Ati ram soğutucularının kullanılması ücüzü daha iyi bir şeyler yapılabilirdi özellikle artık fanın havasının direkt dışarı atılması ramlerin eskisi kadar havadan yararlanaması anlamına geliyor ve daha iyi soğutmayı hak ediyorlar. Fiyatı bakımından 9800 Pro için 450$ civarı uygun düşüyor ama düz 9800'de aynı başarıyı elde edebilir böylece 9800 fiyatına 9800XT performansını geçebilme şansınız olabilir tabii onuda görmek lazım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim