Anlık Bildirim

HTC, Vive Pro 2 ve Vive Focus 3 VR başlıklarını tanıttı

VR başlıklara yatırım yapmaya devam HTC iki yeni ürününü tanıttı. Her ikisi de 5K çözünürlüğe sahip cihazlar, seleflerine göre oldukça fazla iyileştirmeler sunuyorlar.

HTC, Vive Pro 2 ve Vive Focus 3 VR başlıklarını tanıttı Tam Boyutta Gör

HTC, şirketin ViveCon 2021 etkinliğinde HTC Vive Pro 2 ve Vive Focus 3 VR başlıklarını duyurdu. Her iki başlık da 5K çözünürlük sunuyor. Vive Pro 2'nin aksine oda ölçeğinde hassas izleme özelliğine sahip bağımsız bir VR başlığı olan Vive Focus 3, bir bilgisayara ihtiyaç duymuyor.

Şirkete göre Vive Pro 2, hem meraklı tüketicilere hem de kurumsal kullanıma yönelik bir PC VR başlığı iken Vive Focus 3, doğrudan kurumsal pazara yönelik bağımsız bir cihaz olarak belirtiliyor.

HTC Vive Pro 2 neler sunuyor?

HTC Vive Pro 2, toplam 4.896x2.448 piksel 5K olmak üzere her biri 2448 x 2448 piksel çözünürlüğe sahip iki adet 2.5K LCD ekranla birlikte geliyor. Ekran, 90 Hz(VIVE Kablosuz Adaptör aracılığıyla) ve 120 Hz yenileme hızı sunuyor.

HTC, Vive Pro 2 ve Vive Focus 3 VR başlıklarını tanıttı Tam Boyutta Gör

Vive Pro 2, 120 derecelik görüş alanına sahip. Göz yorgunluğunun en aza indirilebilmesi için optimum izleme konforu amacıyla ayarlanabilir gözbebekleri mesafesi sensörü bulunuyor.

HTC, Vive Pro 2 ve Vive Focus 3 VR başlıklarını tanıttı Tam Boyutta Gör

Başlıkta 3D uzamsal ses entegrasyonu ve güçlü bir amplifikatör ile Hi-Res sertifikalı kulaklıklar yer alıyor. Vivo Pro 2, sensörler açısından G-sensörü, jiroskop, yakınlık sensörü, IPD sensörü ve SteamVR Tracking 2.0 özelliklerine sahip.

HTC Vive Focus 3 neler sunuyor?

HTC Vive Focus 3, Vive Pro 2 ile aynı çözünürlüğe sahip 90 Hz yenileme hızıyla çift 2.88 inç LCD panele sahip. Yankı giderme özellikli çift mikrofon ve Hi-Res sertifikalı 3,5 mm ses jakı çıkışı başlıkta yer alıyor. Ayrıca HTC'nin VR deneyimleriniz için "üstün ses" sunacağını vaat ettiği entegre hoparlörler var.

HTC, Vive Pro 2 ve Vive Focus 3 VR başlıklarını tanıttı Tam Boyutta Gör

Vive Focus 3'ta, Qualcomm'un Snapdragon XR2 işlemcisini kullanıyor ve işlemcinin mümkün olduğunca uzun süre maksimum performansta çalışacak şekilde optimize edildiği belirtiliyor. 4 adet izleme kameraları, G-sensörü, jiroskop ve  yakınlık sensörü bulunan cihaz ayrıca 2 adet USB 3.2 Gen-1 Type-C bağlantı noktası , Bluetooth v5.2 ve Wi-Fi 6'yı içeriyor.

HTC, Vive Pro 2 ve Vive Focus 3 VR başlıklarını tanıttı Tam Boyutta Gör

HTC Vive Focus 3, çıkarılabilir ve değiştirilebilir bir 26.6 Whr pil ile destekleniyor. Cihaz, 2 saate kadar sürekli kullanım sağlıyor. Güçlendirme gerektiğinde ise sadece 30 dakikada % 50'ye varan şarj gücü sunuyor. Vive Pro 2'ye benzer şekilde Focus 3'te de 57 mm ile 72 mm IPD aralığı mevcut.

HTC, Vive Pro 2 ve Vive Focus 3 VR başlıklarını tanıttı Tam Boyutta Gör

Vive Focus 3'ün kontrolörlerinde tetik, Joystick ve başparmak dinlenme alanında kapasitif sensörler bulunuyor. Tetik ve tutma düğmelerinde G-sensörü ve jiroskop ile birlikte Hall sensörleri var. 15 saate kadar ömür sunan pil, USB Type-C bağlantı noktası üzerinden şarj edilebiliyor.

Fiyat etiketleri ne kadar?

HTC Vive Pro 2 için ön siparişler başladı ve 4 Haziran'da Base Station 2.0 ve kontrolcüler de dahil set 1.399 dolar fiyat etiketi ile yalnızca başlık ise 799 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacakken HTC Vive Focus 3, 27 Haziran'da 1.300 dolar fiyatıyla raflardaki yerini alacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim