Anlık Bildirim
iOS cihazlarda bugüne kadar çok ilginç işlere sebep olan bir çok hata gördük. Bunlara bir yenisi daha eklendi hatta tesadüfen keşfedilen bu hata bir site haline getirildi ve hızlı bir şekilde yayılıyor.

Crash Safari (crashsafari.com) adlı web sayfası, Safari’deki bir açık sayesinde Java Script kodu işe Apple’ın tarayıcısının çökmesine neden oluyor. iOS’li cihazların komple yeniden başlamasına neden olan bu problem, Mac’lerde ise Safari’nin çökmesine sebep oluyor.
Probleme neden olan sayfanın kaynak kodu: 
iPhone’un ve iPad’in yeniden başlamasına neden olan ilginç açık
 

Tarayıcının döngüye girmesine ve sonrasında da sistem kaynaklarının tükenerek cihazın yeniden başlamasına neden olan bu ilginç problem için Apple da hızlı bir şekilde çalışamaya başlamış. Muhtemelen çok yakında hem iOS hem de OS X için sorunu gideren bir güncelleme alacağız.

Problem şimdilik cihazların yeniden başlaması dışında bir etkiye sahip gibi görünmüyor ancak URL kısaltma servislerinden böylesi bir bağlantıya yönlendirildiğiniz kötü şakalarla karşılaşabilirsiniz. Çözüm olarak iOS cihazlarda dışardan size gönderilen URL’leri Chrome ya da benzeri bir üçüncü şahıs tarayıcıda açmayı deneyebilirsiniz. Sorun sadece Safari’nin kullandığı JavaScript motorunda bu probleme neden oluyor.

Apple, Safari’de kullandığı motoru üçüncü parti yazılımların kullanımına açmıyor. Haliyle iOS için geliştirilmiş Chrome gibi tüm diğer tarayıcıların kullandığı eski versiyon bu açıktan etkilenmediği için problem de yaşanmıyor. OS X’te ise diğer tarayıcılar da bu açıktan etkileniyor ve sistemi yanıt vermez hale getiriyor. Çare olarak etkinlik monitöründen ilgili görevi sonlandırmanız gerekmekte.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7205 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, crashsafari ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim