Anlık Bildirim

IBM'in CodeNet veri kümesi, yapay zekaya bilgisayar dillerini çevirmeyi öğretecek

IBM'in geliştirdiği CodeNet veri kümesi, programlama zorluklarının üstesinden gelmek için yapay zekayı eğitmeyi hedefliyor. Bu sayede şirketlerin altyapı değişiklikleri daha az maliyetli olacak.

IBM'in CodeNet veri kümesi, yapay zekaya bilgisayar dillerini çevirmeyi öğretecek Tam Boyutta Gör

IBM, yapay zeka destekli en büyük açık kaynak veri kümesi olan Project CodeNet'i tanıttı. 14 milyon kod örneği, 500 milyon satır kod ve C ++, Java, Python, Go, COBOL, Pascal ve FORTRAN dahil 55 programlama dilinden oluşan CodeNet, 52.000 örnek içeren sonraki en benzer veri kümesinden yaklaşık 10 kat daha büyük.

Cambridge Üniversitesi Judge Business School'dan yapılan bir araştırmaya göre, programcılar çalışma sürelerinin %50.1 hata ayıklamaya ayırıyorlar ve bu hata ayıklamanın toplam tahmini maliyeti yılda 312 milyar dolar. Yapay zeka destekli kod önerme ve inceleme araçları ise kodlayıcıların daha yaratıcı, daha az tekrarlayan görevlere odaklanmasını sağlarken geliştirme maliyetlerini önemli ölçüde azaltma sözü veriyor.

CodeNet, özellikle kod çevirisi, kod benzerliği ve kod kısıtlamaları sorunlarına odaklanıyor. Amaç, kodu başka bir programlama diline otomatik olarak çevirebilen, farklı kod kümeleri arasındaki örtüşmeleri ve benzerlikleri belirleyebilen ve bir geliştiricinin özel ihtiyaçlarına ve parametrelerine göre kısıtlamaları özelleştirebilen AI sistemlerinin geliştirilmesini ilerletmek.

IBM'in CodeNet veri kümesi, yapay zekaya bilgisayar dillerini çevirmeyi öğretecek Tam Boyutta Gör

Altyapı değişikliklerindeki maliyeti de azaltacak

Mevcut bir kod tabanını Java veya C ++ gibi modern veya daha verimli bir dile geçirmek hem kaynak hem de hedef dillerde uzmanlık gerektirdiğinden, programlama dili çevirisi yararlı olabilir. Örneğin, Commonwealth Bank of Australia, platformunu COBOL'dan Java'ya dönüştürmek için beş yıl boyunca yaklaşık 750 milyon dolar harcadı.

CodeNet, kod arama ve klon algılama dahil olmak üzere bir dizi programlama görevini tamamlamak üzere yapay zekayı eğitmek için tasarlanmış örnekler içeriyor. Bunun ötesinde, veri kümesi, kod boyutu, CPU çalışma süresi ve durumu kapsayan zengin bir bilgi kümesine sahip meta verilere ve ek açıklamalara sahip. Bu da doğru kodu sorunlu koddan ayırt etmeye yardımcı oluyor.

IBM Araştırmacısı ve baş bilim adamı Ruchir Puri farklı dillerin kullanılmasının AI sistemlerinin eşleştirilmiş işlemlerde kullanılmasına izin vereceğini söyledi. Örneğin, COBOL kodunu alıp Java'ya çevirebilir veya tersini yapabilirsiniz. Bu veri kümesi teorik olarak tamamen yeni kod dizileri oluşturmak için kullanılabilirken, CodeNet'in temel gücü ise çeviri yeteneği. IBM, CodeNet verilerini herkese açık hale getirdi ve GitHub hesabında yayınladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim