Anlık Bildirim

İddia : HP, webOS'u iPad üzerinde test etti ve iki kat hızlı çalıştığını gördü.


HP, Palm'ı satın almasından sonra webOS mobil işletim sistemi olarak yenilemiş ve ardından webOS yüklü olarak büyük umutlarla 1 Temmuz'da TouchPad tablet modelini piyasaya sürmüştü. Ancak beklenen ilgiyi görmedi ve iPad ile çok kısa bir süre rekabet edebildi. Geçtiğimiz hafta yapılan duyuruyla webOS operasyonlarına son verildi. 

HP'nin TouchPad'de umudunu kesmesinde ise hatalı donanım-yazılım ilişkisinin olduğu iddia ediliyor. The Next Web sitesinin bir kaynağa dayanarak verdiği haberinde webOS işletim sisteminin iPad 2 modelinde denendiği ve iki kat daha hızlı performans gösterdiği belirtiliyor.

Bu iddia doğru olabilir çünkü webOS'nin ilk zamanında iPad üzerinde denendiği hatta Enyo uygulamalarının da bu esnada test edilme imkanı bulduğu bir dönem kulislerde konuşulmuştu.

Kendi için üretilen TouchPad'de değilde iPad 2'de daha hızlı çalışması tabletin donanımının yavaş ve kısıtlamalar içerdiğini ortaya çıkardı. Bu gerçek ekibin yenilikler üretmesine engel oldu.

Ayrıca iPad'in Safari tarayıcısında web uygulaması olarak çalışacak bir webOS'nin de TouchPad'deki tarayıcıdan kat kat daha hızlı çalışacağı tahmin edilmiş.

TouchPad'in donanımını bu kadar geriye götüren sebep ise HP'nin Palm'ı satın aldığı dönemlerde zaten TouchPad projesinin başlamış olduğu ve webOS yüklenip denenmeye başladığında donanımın artık yaklaşık iki yaşında olduğu gerçeği. 

Kaynağa göre HP'nin tabletinin devamı niteliğinde hazırladığı 7 inçlik TouchPad Go modeli abisinden daha estetik ve ondan önce piyasaya sürülseydi daha büyük bir başarı yakalayabilirdi. HP’nin daha küçük boyutlarda ancak Retina Display ve metalik kasaya sahip Opal kod adında bir tablet hazırladığı da daha önce ortaya çıkan gerçeklerden.

HP, Apple A5 işlemcisi de dahil webOS'nin yaygın kullanılan hemen tüm işlemciler üzerinde çalışacak şekilde optimize etti. Ancak tüm faaliyetlerin durdurulmasıyla gelecekteki webOS cihazları da muallakta kaldı. En büyük tahmin Samsung gibi bir üreticiye webOS'nin lisanslanacağı yönünde.

Bu lisanslama gerçekleşirse alıcı firmanın işletim sistemine nasıl bir müdahalede bulunacağı ve geleceğinin ne olacağı kestirilemiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim