Anlık Bildirim

İlk özel soğutmalı Ati ekran kartları gelmeye başladı: HIS IceQ Ati Radeon

Yeni nesil ekran kartları bildiğiniz gibi aşırı ısı üretmekteler ve bu ısıyı bertaraf etmek için sesli standart çözümler yerine spesifik pahalı ama sessiz çözümler kullanmak her geçen gün ekran kartı üreticileri arasında yaygınlaşıyor. Sonunda Ati Ekran kartı üreten bir firmada Nvidia için üretilen soğutma sistemleri kalitesinde bir özel soğutucu sistemini ekran kartına ekledi.

HIS Ati Radeon 9800 Pro modelinde kullandığı IceQ soğutma sistemi standart soğutma sistemine göre aynı ses miktarında 32,5 °C, yarısı ses miktarında 21,6 °C daha düşük sıcaklıkta çalıştırabiliyor. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki resme bakabilirsiniz.

Sistemin çalışma prensibi de oldukça verimli büyük bir fanın üflediği hava tam GPU üzerindeki metal soğutucudan geçtikten sonra hemen dışarı çıkıyor bu sayede ekran kartının ürettiği ısı kasa ortam sıcaklığı için bir tehdit olmaktan çıkıyor. HIS'in çözümündeki en çok hoşuma giden nokta kullanıcının fanın dönüş hızını iki kademeli olarak kendi ayarlayabilmesi. Bu sayede ister sessiz modda ister yüksek soğutma performansında çalıştırabiliyor.

Hıs bu soğutma performansını hem rahatça 9800 Pro haline getirilebilen 9800'lerde de sunmakta. Eğer ülkemize gelirse Pro olmayan daha ucuz olan 9800 çözümü hem ses bakımından hemde fiyat performans bakımından bir numara olacağı kesin. Merak edenler için His ram soğutması olarak ise harici ram sink'ler kullandığını belirtmiş ama herhangi bir bilgi vermemiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim