Anlık Bildirim

Intel Almador ve Tualatin Hakkında

Bildiğiniz gibi Almador Intel'in yeni 0.13 micron Pentium III'ler için çıkarmayı düşündüğü anakart chipsetinin adı. Yeni PIII'ler ise Tualatin olarak anılmakta ve 1.3 Ghz hızlarında olması planlanmakata böylece 1.4 Ghz P4 ile 1 Ghz P!!! arasındaki boşluk böylece kapanmış oluyor.

   Alamador chipsetini şimdiye kadar özel yapan şey ise Rambus ramları kullanırken geniş veriyolunu 2 yada 4 rambus ram ile noktadan noktaya (point-to-point ) veriyolu kurabilmesi idi. (diğer bütün bileşenleri atlıyor ve kendi bağlantı kuruyor fakat 2 veya 4 kez farklı ramlar ile)

   Fakat Almador chipsetinin pahalı Rambus ramlar kullanması ve radikal teknolojisi onun için oldukça kötü sonuçlandı böylece Alamdor Tualatin için seçilen chipset olmadı. Böylece I-815E'nin gelişmiş ve modifiye edilmiş bir verisyonunu kullanalacağı tahmin edilmeye başlandı. Almador hem SDR hemde DDR ile piyasaya çıkması bekleniyor ama bu hala tam doğrulanmadı tahmini olarak piyasaya göre oluşacağı düşünülüyor. Aynı zamanda Via ve diğer üreticiler açıklamalarına göre chipsetlerini Tualatin ile çalışacak şekilde modifiye edecekler. Böylece Tualatin ister istemez DDR desteği alacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim